Sandi Horvat - Sunny predstavlja novo pesem »Hvala«

Ste se že zahvalili svojim najbližjim? Svojim staršem? Bratu? Prijatelju? Sebi? Če bi se lahko še zadnjič komu, za kaj točno bi se zahvalili?

Prlekija-on.net, petek, 6. december 2019 ob 09:211
Sandi Horvat

Sandi Horvat

Pesem Hvala govori o hvaležnosti. O občutku, ki ga v prazničnih časih še toliko bolj čutimo. Ste se že zahvalili svojim najbližjim? Svojim staršem? Bratu? Prijatelju? Sebi? Če bi se lahko še zadnjič komu, za kaj točno bi se zahvalili? "Zahvalil bi se svojemu dedku, ki mi je zapustil svojo zakladnico spominov," pravi Sandi. Hvala daje občutek minljivosti, skromnosti, spoštovanja, predvsem pa hvaležnosti, kar v današnjem času še najbolj primanjkuje. Pesem posveča svojemu pokojnemu dedku, kateri mu je zapustil svoje spomine na njegovo otroštvo. A žal, da bi se lahko zahvalil, je zato prepozno. Vzemite si čas za svoje najbližje. In recite hvala. Da ste.

Sandi Horvat je rojen leta 1990, svobodni glasbeni umetnik, pevec, skladatelj, multiinstumentalist, producent. Kot pripadniku romske manjšine mu je bila glasba položena v zibelko, že v najstniških letih se je udeleževal romskih taborov in sodeloval pri različnih gledališko glasbenih predstavah. Med izrednim izobraževanjem na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani in v Mariboru, se je začel zanimati za oblikovanje zvoka, ter svoje osnovno znanje nadgrajeval v zasebnih inštitucijah. Do svojega 18. leta se je naučil igrati na več inštrumentov, kot učenec in kot mentor se je udeleževal različnih glasbenih delavnic. Že 10 let nastopa kot večstranski glasbenik, vodi ali sodeluje pri različnih kulturno-umetniških projektih v Sloveniji in tujini.

Prvič se je širši prekmurski javnosti predstavil v oddaji Zvezde Pomurja, ki se je predvajala leta 2014 na lokalni televiziji IdeaTV. Sledil je prvi singel Sanjati ne smem leta 2015, zasledili smo ga tudi ob prekmurski pevki Almi Merklin, kjer so nas akterji ponesli v "socialistična 60-ta" v spotu "Do Nagega". Sodeloval je tudi z znanimi imeni kot so Lado Bizovičar v glasbeno-gledališki predstavi "Slovenska književnost od A do Ž". Ter z našimi lokalnimi domačini Skupino Špirit, s katerimi so izdali tudi pesem Igrali bomo špiriti.

A najbolj ga poznamo po pesmi "Pridi na Goričko" v sodelovanju z legendo "Goričkega rapa" Pepsonom, ki je za sodelovanje s Sandijem leta 2017 prejel številne pohvale in priznanja. "Pridi na Goričko" je postala pesem tedna na Valu202, pesem meseca na RadioSlo1, ter pesem leta na Radiu Murski Val.

Sandi Horvat - Hvala

Glasba/Besedilo: Sandi Horvat
Recording/Aranžma/Produkcija: Sandi Horvat
Mix/Master: Sandi Horvat
VideoCam: Knut Borzutzki Arhiv (Posthuman Collab.)
VideoEdit: Sandi Horvat

Sunny Records
01.12.2019 - Murska Sobota/Prekmurje

Pesmi Hvala lahko prisluhnete v videu.

Foto: Knut Borzutzki (1-5), Jan Vitez (6), Boštjan Tacol (7)



Več v Glasba in film