Že 21 let otroci vrtca Mala Nedelja pečejo miklavže v Pekarni Hojs

Skupaj so zares uživali in ustvarjali iz testa, oblikovali miklavže, parklje, ptičke, srčke, kitke, smreke, zvezdice in tako domišljija ni našla konca

Prlekija-on.net, torek, 10. december 2019 ob 07:55
Peka miklavžev v Pekarni Hojs

Peka miklavžev v Pekarni Hojs

Otroci starejših skupin vrtca pri OŠ Mala Nedelja vsako leto obiščejo domačo pekarno Hojs, kjer nas prijazno sprejmejo in pripravijo ustvarjalen dan brezmejne kreativnosti iz kvašenega testa. Praznično vzdušje vsako leto še posebej zaznamuje prav peka miklavžev in parkljev ter drugega kvašenega peciva. Otroci že v zadnjih novembrskih dneh sprašujejo po obisku pekarne Hojs.

Tokrat, že 21., je bilo še posebej zanimivo. Pekli smo pri dedku in babici. Vnuk lastnikov pekarne obiskuje starejšo skupino vrtca in tako je obisk pričaral še bolj prazničen čas. Skupaj smo zares uživali in ustvarjali iz testa, oblikovali miklavže, parklje, ptičke, srčke, kitke, smreke, zvezdice in tako domišljija ni našla konca. Seznanili smo se s postopkom gnetenja, valjanja, vzhajanja in peke. Čas smo zapolnili s praznično pesmico in igro. Ob koncu druženja smo napolnili trebuščke še s slastno pečeno pico, ki so jo otroci obložili čisto sami.

Kvašene izdelke smo dali v peč, in ko so bili pečeni, so nam jih dostavili, poleg pa dodali še miklavževo darilce.

Vsak otrok je lahko domov odnesel vrečko z darilcem in kvašenimi izdelki ter seveda prijetne spomine na ta ustvarjalen dan.
Hvala Pekarni Hojs, ki nas sprejme in gosti že 21 let.

Zapisala: Silvija Filipič
Foto: Ksenija Kolar, Jasmina Žnidarič



Več v Najmlajši