Vesna že 20 let striže in ureja pričeske

Najbolj pogoste stranke frizerskega Ateljeja Vesna v Črešnjevcih so Avstrijke in Slovenke

Prlekija-on.net, torek, 10. december 2019 ob 09:07
Frizerski atelje Vesna

Frizerski atelje Vesna

Očitno čas zelo hitro beži, kajti kot da bi bilo pred nedavnim, ko si je takrat mlada frizerka Vesna Rihter, v Črešnjevcih, streljaj od Gornje Radgone odprla lastni frizerski salon, a sta od takrat že minili dve desetletji. Frizerski Atelje Vesna je namreč prav v decembru, mesecu okraševanj, obeležil 20 let obstoja in uspešnega delovanja. Pogostili so svoje stranke, za kar so poskrbeli poslovni partnerji iz Restavracije "M" Šmid iz Gornje Radgone, nazdravili s penino iz Radgonskih goric, malo poklepetali, toda v ospredju je vseeno bilo delo. Slavljenka Vesna pove, da se zlasti ženske v tem predprazničnem času rade uredijo, zato je veliko dela z urejanjem pričesk. V Ateljeju Vesna so sicer nekako najpogostejše stranke, dame iz Gornje Radgone in okolice, ter še posebej iz sosednje Avstrije. Prav v času našega klepeta z lastnico ateljeja Vesno Rihter je v njeni "obdelavi" naključno bila stranka iz okolice Bad Radkersburga na avstrijskem bregu reke Mure. Povedala je, da prihaja v Atelje Vesna že veliko let in je navdušena nad kvaliteto uslug in prijaznostjo osebja. Sama rada svojim kolegicam pove za Atelje Vesna in se tako širi najboljša reklama, torej "od ust do ust", tako Vesni ne manjka strank.

Naša gostiteljica Vesna se je sicer frizerskega poklica, poleg frizerske šole, izučila kot vajenka pri frizerski mojstrici Tini Potrč v Gornji Radgoni. Kot frizerska pomočnica je sedem let delala pri frizerki Vidi Varga, kjer si je, ob dobri mojstrici frizerstva, pridobila dodatno frizersko znanje. Njena želja je bila, da bi šla na svoje, se pravi, da bi odprla obrt. To ji je uspelo tako, da je v Črešnjevcih, kjer tudi sedaj deluje, odprla svoj frizerski salon, kateremu je dala ime Frizerski atelje Vesna. Prva tri leta je imela prostore za lokal v najem, pozneje pa je spodnji del hiše, ob pomoči moža Bogdana, odkupila. Sedaj je že lastnica cele hiše. Tačas, ob njej v salonu delata še frizerka Hana Šijanec, ki je pri njej zaposlena že 9 let, in frizer Marin Dresler, ki pri Vesni dela že 14 let. Ob tem pa imajo v Ateljeju Vesna še vajenko Danijelo, ki je tačas v šoli. 

Atelje Vesna v Črešnjevcih je odprt od torka do sobote, od 8. do 18. ure. Vesna je v celoti predana delu v salonu. »Res je. Moj delovnik ni osem ur, saj sem v lokalu od jutra do poznega popoldneva. To zmorem, ker imam poklic rada in ob razumevanju družine, moža Bogdana in sina Kristjana, ki je tudi že v službi. Vesela sem, da imamo veliko stalnih strank in to iz domače okolice ter tudi iz Avstrije. Po potrebi, če je kdo bolan in ne more priti v lokal, opravimo uslugo tudi na domu. Lahko bi dejala, da jih je polovico naših strank, polovico pa iz Avstrije. Razumljivo je, da vsi trije zaposleni obvladamo nemški jezik tako, da se lahko s tujimi strankami pogovarjamo v njihovem jeziku. Stranke, tako naše kot tuje, se rade pogovarjajo, tudi zato, da jim čas pri frizerju hitreje mine. Ponosna sem, da se je pri meni izučilo frizerstva že pet frizerk, od tega sta dve Sandra Šipek, in Martina Hraševec samostojni podjetnici, in imata vsak svoj frizerski salon. S sedanjima mojima sodelavcema sem zelo zadovoljna. Tu na delu smo kot ena družina, saj si pri delu med seboj pomagamo. Za dobro vzdušje pa poskrbim tudi tako, da vsako leto dvakrat pripravim srečanje, eni pravijo piknik, ali pa gremo z družinami na skupni izlet

Svoj prosti čas, ki ga je sicer malo, a vsaj v času ko je salon zaprt, Vesna večinoma posveča družini. Doma imajo pa tudi psička Icea, s katerim rada gre na sprehod in se tudi na tak način sprosti in pozabi na delo v frizerskem ateljeju. Kar nekaj dela pa ji vzame tudi delo v Območni obrtno podjetniški zbornici, kjer je v različnih organih in sekciji frizerjev in kozmetičarjev praktično vsa ta leta.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Gospodarstvo