Lionsi in Leoti popestrili dogajanje na Božični tržnici v Ljutomeru

Člani pa niso pozabili na glavno noto delovanja društva, saj se je za dobrodelne namene ob tem zbiral tudi denar, ki bo kasneje razdeljen pomoči potrebnim, neupravičeno spregledanim v socialni družbi

Prlekija-on.net, torek, 17. december 2019 ob 07:59
Lions klub na Božični tržnici

Lions klub na Božični tržnici

Člani Lions in Leo kluba Ljutomer, so tradicionalno zasedli eno od stojnic, oziroma kar dve, na občinski decembrski prireditvi Božična tržnica, ki poteka ves december na Glavnem trgu v Ljutomeru. Izbrali so sredino meseca in 14.12. ujeli lepo vreme ter s tradicionalno peko palačink pritegnili veliko pozornost obiskovalcev in mladih drsalcev. Na dobro označeni stojnici so bili razstavljeni tudi promocijski koledarji, skodelice, pisala in še kaj. Dišalo pa je tudi po kuhanem vinu, čaju, pečenem kolaču, pecivu in seveda palačinkah, katere je pridno pekla na svojem »delovnem pultu« že dobro verzirana Milica Makoter, člani društva pa so palačinke namazali z marelično marmelado ali čokoladnim namazom. Okoli 800 palačink je hitro našlo odjemalce, otrokom na drsališču pa sta postregla kar na ploskvi mlada LEOta.

Ker pa je bilo to tudi prednovoletno druženje članov društva in njihovih simpatizerjev, je bilo okoli stojnice ves čas zelo veselo, nazdravljalo pa se je tudi s pijačo, ki so jo prinesli v ta namen posamezni člani. Člani pa niso pozabili na glavno noto delovanja društva, saj se je za dobrodelne namene ob tem zbiral tudi denar, ki bo kasneje razdeljen pomoči potrebnim, neupravičeno spregledanim v socialni družbi. Marsikateri od prejemnikov v preteklosti se je oglasil pri stojnici, se ponovno zahvalil za pozornost in nagradil s tem navzoče s svojo prisotnostjo in pristno hvaležnostjo. Vsi pa so bili tudi opozorjeni na bližajoči dobrodelni koncert, ki ga društvo prireja skupaj z Društvom paraplegikov Pomurja in Prlekije v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru, v sredo 18.12.2019 ob 18.30 uri. Program je že bil objavljen, računamo pa na dober obisk in podporo pomoči potrebnim. Se ponovno vidimo ob pestrem koncertu!

G.J.



Več v Kultura in izobraževanje