V DOSOR-ju dišalo po sveže pečenih keksih

V DOSOR-ju, domu starejših občanov Radenci, je že 11. leto zapored potekala tradicionalna DOSOR-jeva keksijada

Prlekija-on.net, sreda, 18. december 2019 ob 08:44
DOSOR-jeva keksijada

DOSOR-jeva keksijada

Te dni verjetno že marsikje diši po sveže pečenih keksih. V preteklem tednu je ta mamljiv vonj bilo začutiti tudi v DOSOR-ju, domu starejših občanov Radenci, že 11. leto zapored je potekala tradicionalna DOSOR-jeva keksijada.

Ideja je nastala pred leti, katero se je iz misli preneslo v prakso in še danes je to eden najbolj priljubljenih domskih dogodkov. Skupno poteka 3 dni. Letos je Keksijada potekala od 10.12 do 12.12.

Prva dva dni nastajajo keksi. V dogajanje med peko so vključeni nekako vsi, predvsem gospodinje po gospodinjskih skupnosti.

Najtežji del opravijo same, izrezovanje, oblikovanje ter okrasitev že pečenih keksov, pa rade volje prepustijo stanovalcem. Večkrat se pridruži še kakšen svojec.

Kot že več let zapored, so se tudi letos na prvi dan Keksijade pridružili kolegi iz Zdravilišča Radenci.

Iztok Fartelj, ki v omenjenem zdravilišču vodi slaščičarsko dejavnost, je s svojo ekipo, pokazal, kako dobro pečen keks tudi lepo okrasiti z različnimi prelivi in posipi.

Drugi dan pa so na pomoč priskočili učenci višjih razredov OŠ Kajetana Koviča Radenci v spremstvu ge. Prelog. Medgeneracijsko ustvarjanje je keksom dalo dodatno aromo.

V četrtek 12.12. na zadnji dan Keksijade pa je v popoldanskem času potekalo tisto, kar so vsi čakali - okušanje keksov. Zbrani stanovalci, zaposleni, svojci in obiskovalci doma so se lahko posladkali s keksi letošnje Keksijade. Za popestritev zaključka so poskrbeli člani ansambla Opoj.

Tudi prihodnje leto bo po hodnikih doma ob takem času spet dišalo po vonju Keksijade.

Besedilo in foto: Kavčič Anja



Več v Družabno