Otroci so pričakali Božička pri gasilcih v Orehovcih

45 otrok je ob spremstvu svojih staršev, starejših sester, bratcev, dedkov in babic pričakalo dobrega moža s sivo brado in v rdeči opravi

Prlekija-on.net, sobota, 21. december 2019 ob 22:18
Božiček v Orehovcih

Božiček v Orehovcih

V društvenih prostorih PGD Orehovci je v soboto tik pred božičem bilo sila živahno in veselo ter polno pričakovanja obdarovanja, od dobrega moža s sivo brado in v rdeči opravi - Božička.

Letos so tako v PGD Orehovci organizirali in pripravili prvi obisk Božička, ki je bil namenjen otrokom iz vasi Orehovci, Orehovski Vrh in Ptujske ceste, ter seveda tudi od drugod. 45 otrok je ob spremstvu svojih staršev, starejših sester, bratcev, dedkov in babic pričakalo dobrega moža s sivo brado in v rdeči opravi.

V začetku večera, pričakovanj in obdarovanj je pozdravil vse navzoče Marjan Edšid predstavnik iz PGD Orehovci. Da pa se je ves dogodek obogatel in imel kulturno vsebino, pa so poskrbeli otroci iz vasi, ki so nastopali v recitalih, petju, ter krajši otroški dramski igri z naslovom »Pod medvedovim dežnikom«. Igro je zasnovala in pripravila mentorica Nataša Leben. Že tako napetem ozračju in premnogih pogledov otrok proti vratom kdaj bo vstopil tako težko pričakovan Božiček je naposled ob skupnem prepevanju otrok, ter vseh navzočih, le vstopil. Božiček, ki riše nasmeh na obrazih otrok je ob tej prilik vsakemu otroku, ki ga je obdaril namenil nekaj lepih in spodbudni besed, ter mu zaželel srečno in zdravo novo leto 2020 z upanjem da se prihodnje leto spet zdravi in srečni snidejo.

Pobudo za ta lep dogodek in veliki delež organizacije in priprav sta ob tem imeli krajanki Anita Kirič in Natalija Rožman. Prispevke za obdarovanje otrok so prispevali starši, ob tem pa se je potrebno zahvaliti donatorjem, ki so pomagali s svojimi donacijami.

Foto in tekst Marjan Slavič



Več v Družabno