Predstavo Božična noč uprizorili že 22. sezono zapored, letos tudi v Banovcih

Gre za kvalitetni kulturno-verski dogodek po svetopisemskem izročilu Kristusovega rojstva, kateremu ustvarjalci sledijo z veliko natančnostjo

Prlekija-on.net, sobota, 28. december 2019 ob 16:15
Božična noč v Banovcih

Božična noč v Banovcih

Božična noč, v organizaciji Turistično narodopisnega društva Razkrižje, se je letos uprizorila že 22. sezono zapored. Izvedba predstave predstavlja tehnično zelo zahteven projekt, ki je umeščen v čudovito naravno okolje ob Ivanovem izviru, letos pa so predstavo, v ponedeljek, 23. decembra, uprizorili tudi v Banovcih v središču Božične vasi.

Gre za kvalitetni kulturno-verski dogodek po svetopisemskem izročilu Kristusovega rojstva, kateremu ustvarjalci sledijo z veliko natančnostjo. Predstava poteka v okviru projekta Božične Prlekije.

Poleg igralsko-govornega dela je vključeno veliko odličnega petja, tako celotnega cerkvenega pevskega zbora razkriške župnije kot tudi vseh glavnih igralcev: Jožefa, Marije in drugih, ki del svojih vlog odpojejo. V šestih slikah se predstavijo prizori: Angel Gabriel obišče Marijo, Marija obišče sorodnico Elizabeto, Potovanje Jožefa in Marije v Betlehem, Iskanje prenočišča, Namestitev v štalici ter Rojstvo in prihod Svetih treh kraljev, okoli enourna predstava pa poteka zelo dinamično.

22. sezona uprizoritve predstave Božična noč bo ponovitev doživela še v soboto, 4. januarja 2020 ob 18. uri, v čudovitem naravnem okolju ob Ivanovem izviru na Razkrižju.



Več v Kultura in izobraževanje