Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz je v gasilskem domu obdaril 51 otrok

Prlekija-on.net, sreda, 8. januar 2020 ob 08:24
Dedek Mraz v Lutvercih

Dedek Mraz v Lutvercih

V našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke, kot: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Ker snega ni, smo otrokom, staršem in dedku Mrazu poskušali pričarati vsaj malo zimskega vzdušja. Tako je bila letošnja nit programa in scene snežaki, sneg, zimska idila.

V kratkem kulturnem programu so sodelovali: deklamacija Novoletne želje (Ella Š.), petja Siva kučma bela brada (Hana Š.), Sneg je tu - Damjana Golavšek ( Alina S., Ella Š., Pia K., Sara P.) ; Kuža pazi (Neli, Lena, Hana, Pia - kitara); Lisička je prav zvita zver (vsi nastopajoči); zagotovo je največji aplavz požela zadnja točka, in sicer plesna točka Mi delamo snežaka Mojce Ribič, kjer je naš glavni snežak bila Tina Rojc, ostale punce pa plesalke. Žal so nam trije nastopajoči zboleli in niso mogli sodelovati. Spomnili smo se tudi na njih, in jim zaželeli čimprejšnjo okrevanje.

So pa otroci že nestrpno čakali na delitev daril. Dedek Mraz je obdaril 51 otrok.

Prispevke za darila so prispevali starši, so se pa tudi letos odzvali prošnji za donatorstvo naša domača društva in obrtniki: na tem mestu se zahvaljujemo vsem donatorjem: VAŠKI ODBOR Lutverci, KORK Lutverci-Plitvica, SREŽ TEAM d.o.o., INGERA d.o.o., D & A GRADBENIŠTVO FILIPIČ DAMJAN, ŠPORTNO DRUŠTVO Lutverci, PGD LUTVERCI IN ŠTALA BAR d.o.o.

Poskrbeli smo tudi za fotografiranje otrok z dedkom Mrazom, katero tudi vsak posameznik prejme. Ob koncu smo naredili še skupinsko sliko vseh otrok. Ta slika vsako leto krasi naš gasilski koledar.

Zapisala:
Zdenka Šuman
Tajnica PGD LUTVERCI

Foto: Štrakl M.



Več v Najmlajši