Župan jima je čestital kar na njunem domu

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Prlekija-on.net, četrtek, 9. januar 2020 ob 11:24
Zlatoporočenca Žavrlan

Zlatoporočenca Žavrlan

Brez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Tako smo izvedeli, da se je Zofija rodila leta 1945 v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni. Nekaj let je delala v Tovarni železnih vozil Boris Kidrič v Mariboru, nato pa ko se je poročila, 36 let v tovarni Siemens v Nemčiji. Anton se je rodil pet let prej (1940) na Zgornji Ščavnici in se je izučil za avtomehanika. Po šolanju se je zaposlil v Avtoobnovi, nato pa v Certusu v Mariboru. Konec leta 1969, ko sta se poročila, se je odpravil na delo v Nemčijo, kjer je delal v tovarni Siemens kot programer na CNC strojih. Po 36 letih dela v Nemčiji, se je upokojil. V času zaposlitve v Nemčiji sta si na Zg. Ščavnici, na parceli Tonetovih staršev, gradila dom, kjer sedaj tudi živita. V zakonu se jima je rodila edina hčerka Nataša, ki jima je podarila vnuke: Tomaža, Tadeja, Tanjo in Tina, a je na njuno veliko žalost pri 54 letih umrla. Veliko veselje jima delajo tudi pravnuki: Lana, Jakob, Nina, Klara, Nika in Laura.

Nadvse zadovoljna sta, da si je vnuk Tomaž, s sopotnico Brigito, pri njima ustvaril družino in jima je vedno v pomoč, če jo potrebujeta. Ker sta še pri moči rada poprimeta za delo, ki ga zmoreta. Zofija skrbi za gospodinjstvo, rada pa ima tudi rože. Anton pa se zaposli pri urejanju okolice hiše in opravlja druga hišna dela...

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Kultura in izobraževanje