V soboto sneg? Tako pravijo napovedi vremenoslovcev

Za soboto so za večji del Slovenije izdali rumeno opozorilo zaradi snežnih padavin

Prlekija-on.net, četrtek, 16. januar 2020 ob 08:15
Sneg v Ljutomeru

Sneg v Ljutomeru

To zimo (kot že večino prejšnjih), še pri nas nismo imeli prav veliko omembe vrednih snežnih padavin. Snežilo je v sredini decembra, a je sneg še isti dan do poldneva skopnel. Snežne padavine pa bi nas utegnile zajeti to soboto, saj Agencija RS za okolje (Arso) poroča, da se bo v soboto povsod pooblačilo. Dopoldne se bodo v zahodni in deloma osrednji ter južni Sloveniji pojavljale manjše padavine, po nižinah bo večinoma deževalo.

Za soboto so tudi za večji del Slovenije izdali rumeno opozorilo zaradi snežnih padavin. Tako za severozahod napovedujejo, da naj bi snežilo skozi celoten dan, za osrednjo, jugovzhodno in severovzhodno Slovenijo pa snežne padavine napovedujejo predvsem v popoldanskem in večernem času, medtem ko na jugozahodu naj ne bi snežilo. Pri nas, v severovzhodni Sloveniji naj bi snežilo od 15. ure dalje. V primeru padavin bi pri nas najverjetneje po nižinah dež prehajal v sneg. Do takrat še se napoved sicer lahko tudi spremeni.

Opozorila sneg
Vremensko opozorilo za soboto, vir: ARSO

Megla še bo vztrajala

V teh dneh je sicer pri nas gosta megla, ki bo po napovedih še vztrajala, saj bo v četrtek v Prekmurju in deloma na Štajerskem večinoma megla ali nizka oblačnost. Drugod bo delno jasno, občasno bo precej koprenaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 11, v krajih z meglo in nizko oblačnostjo na severovzhodu pa malo nad 0 °C.

V petek bo na zahodu dokaj sončno, drugod se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost, zjutraj in dopoldne pa ponekod tudi megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0,  najvišje dnevne pa od 1 do 7 °C.



Več v Narava