Dijaki umetniške gimnazije s produkcijo »Pod reflektorjem« ponovno navdušili

Predstavili so se dijaki 1., 2. in 3. letnika umetniške gimnazije smer gledališče in film, ki so kritični opazovalci našega časa in ki svoja videnja in čutenja izražajo na različne načine - z igro, skozi fotografski objektiv ali skozi film.

Anja Pušenjak, petek, 17. januar 2020 ob 23:11
Produkcija Pod reflektorjem

Produkcija Pod reflektorjem

Tudi letos je umetniška gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer pripravila produkcijo "Pod reflektorjem" in ponovno navdušila. Produkcija se je odvijala v Domu kulture Ljutomer, predstavili pa so se dijaki 1., 2. in 3. letnika umetniške gimnazije smer gledališče in film, ki so kritični opazovalci našega časa in ki svoja videnja in čutenja izražajo na različne načine - z igro, skozi fotografski objektiv ali skozi film.

Mladi nadobudni umetniki so uprizorili gledališki predstavi Gnezdo časa in Penelopina Preja, ter predstavili filmčke z naslovi "Kmetijstvo in voda", "Narava = Človek?" in "Strup", ter filmček "Vsakdo je lahko vzgled", ki so ga posneli skupaj z učenci iz Osnovne šole Cvetka Golarja Ljutomer v okviru natečaja Bodi dober, bodi kul. Film Kmetijstvo in voda prikazuje razlike med intenzivnim in ekološkim kmetijstvom ter skuša odgovoriti na vprašanje, ali je kmetijstvo res tisto, ki onesnažuje vodo. Film Narava = Človek? govori o tem, kje je postavljena moralna meja v bitki za okolje, film Strup pa govori o vplivu človeštva na okolje. Z njim so dijaki skušali pojasniti, kaj smo ljudje storili z naravo in da se moramo svojih dejanj najprej zavedati, da jih lahko spremenimo. Film Vsakdo je lahko vzgled

Obenem so si obiskovalci v galeriji lahko ogledali razstavo fotozgodb, ki so jo pripravili dijaki 1. letnika, ki so se lotili sestavljanja kratkih fotozgodb.

Nastopajoče in obiskovalce sta med drugim nagovorila ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Zvonko Kustec in podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič.



Več v Kultura in izobraževanje