Priznanje za kakovost gostinske ponudbe zasluženo v roke Breznikovih

Konec lanskega leta so v Portorožu prejeli priznanje za kakovost gostinske ponudbe, kar je zanje dokaz, da so na pravi poti

Aleksandra Papež, nedelja, 19. januar 2020 ob 18:46
Pri Breznikovih

Pri Breznikovih

Družina Breznik iz Komarnice pri Cerkvenjaku se že več kot 15 let posveča gostinstvu, turizmu in vinogradništvu. Ponašajo se z urejenimi prostori in okolico ter posebno, veliko vinsko kletjo z ohranjenimi oboki. Od leta 1995 se intenzivno ukvarjajo še z vinogradništvom. Konec lanskega leta so v Portorožu prejeli priznanje za kakovost gostinske ponudbe, kar je zanje dokaz, da so na pravi poti.

V vinski kleti, ki jo z veseljem razkažejo tudi mimoidočim, hranijo predvsem chardonnay, traminec, laški rizling, rumeni muškat, zvrsti in v zadnjem času tudi svoje penine s katerimi se udeležujejo tudi raznih dogodkov in predstavitev. Ponosni so na več prejetih nagrad za svoja vina ter vedno večjega povpraševanja po njih.

Sicer pa Breznikovi svoje goste najraje razvajajo z domačimi, lokalnimi dobrotami, jedmi, pripravljenimi na način njihovih prednikov, nad domačim ognjem ter prijetnim, domačnim okoljem. Tekom leta na okenskih policah, na terasi in okoli nje zacveti pravi raj barv cvetov vseh vrst, kar priča o skrbnih rokah domačih. V zadnjem času pa ob pripravi praznovanj, pogostitvi zaključenih družb, ponujajo še možnost nastanitve.

»Priznanje za kakovost gostinske ponudbe nam veliko pomeni, vendar "ne bomo zaspali", kot radi rečemo, temveč se ob tem dokazu, da smo na pravi poti, še bolj trudili.« je povedala Martina Breznik, ki je ponosna na svoja starša, katera sta to dejavnost začela, da jo lahko danes otroci s partnerji razvijajo.

Konec leta lani je v hotelu Slovenija v Portorožu potekalo tridnevno 12. strokovno srečanje gostincev Portorož 2019. Gostinci so izmenjali izkušnje, se udeležili praktičnih delavnic in na predstavitvah spoznavali novosti na področju gastronomije. Leta 2021 bo Slovenija Evropska gastronomska regija in tako so že pričeli s poudarjeno promocijo in še bolj intenzivnim razvojem svojega področja.

Letošnje srečanje so zaključili s podelitvijo že omenjenih priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v gostinstvu ter priznanja ob 50-letnici Sekcije za gostinstvo in turizem. Gostinstvo in turizem Breznik d.o.o iz Komarnice pri Cerkvenjaku oz. Pri Breznikovih, kakor rečejo domačini, si je s trudom, promocijo in nego svoje dejavnosti prislužilo priznanje za kakovost gostinske ponudbe s strani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Sekcije za gostinstvo in turizem, podeljeno na prej omenjenem srečanju v Portorožu.

Foto: Martina Breznik



Več v Gospodarstvo