Slovenska varda pripravlja tabor v osrčju Prlekije

Kot je razbrati iz zapisa, bodo izvajali osnove postrojitvenih pravil, premikanja po terenu, opazovanja, komunikacije, orientacije, proti večeru bodo šli na teren ob meji, naslednji dan pa bodo obiskali tudi mesto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. januar 2020 ob 20:154
Pripadniki varde so dnevno prisotni ob mejah, foto: FB Slovenska varda

Pripadniki varde so dnevno prisotni ob mejah, foto: FB Slovenska varda

Slovenska VARDA - civilna iniciativa je na svojem Facebook profilu objavila zapis, da 25. in 26. januarja, pripravljajo 8. Tabor Slovenske varde, ki bo potekal v osrčju Prlekije. Kot so zapisali, bo tabor hkrati prvi tabor od uradne združitve vseh petih vard. "Zaželjeno je, da se ga udeležijo vsi, ki so se na novo prijavili, ter si s tem zagotovijo osnovno znanje in veščine, katere izvajamo," so med drugim zapisali.

Kot je razbrati iz zapisa, bodo izvajali osnove postrojitvenih pravil, premikanja po terenu, opazovanja, komunikacije, orientacije. Program pa bo potekal čez dan in noč, poskrbljeno pa bo tudi za hrano, streho nad glavo in aktivnosti.

"Proti večeru pa bomo šli na teren in izvedli pohod ob meji, ter preizkusili novo nabrana znanja in veščine. Naslednji dan, pa bomo obiskali bližnje mesto in počastili spomin na pomembne zgodovinske dogodke," so še zapisali.

Točen kraj ni objavljen, ta podatek prejmejo vsi naknadno, ko se prijavijo. Iz naziva, da se bo tabor dogajal v "osrčju Prlekije" pa gre sklepati, da bo mesto dogajanja Ljutomer oz. njegova okolica.

Tokrat organiziramo prvi tabor od uradne združitve vseh petih VARD. Zaželjeno je, da se ga udeležijo vsi, ki so se na...

Objavil/a Slovenska VARDA - civilna iniciativa dne Nedelja, 19. januar 2020


Več v Politika