Otroci obiskali polarno deželo na Meleh

Otroci v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona-enota Črešnjevci, so se z avtobusom odpravili na izlet v polarno deželo na Meleh

Prlekija-on.net, torek, 21. januar 2020 ob 13:19
Izlet v polarno deželo na Meleh

Izlet v polarno deželo na Meleh

Na ponedeljkovo jutro so se otroci v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona-enota Črešnjevci, zbrali polni pričakovanj. To je bil namreč dan, ko smo se z avtobusom odpravili na izlet v polarno deželo na Meleh. Že sama vožnja z avtobusom je bilo doživetje, saj so se nekateri otroci z njim peljali prvič.

V Vrtnem centru Kurbus nas je pričakala prijazna uslužbenka, ki nas je pospremila v polarno deželo, kjer smo lahko videli zasnežena in zaledenela drevesa, ledene skale, ledene sveče in igluje. Sprehodili smo se tudi po potki, ob kateri smo lahko opazili severne medvede, tjulnje in pingvine. Pot nas je nesla skozi veliki iglu, v katerem je bila razstavljena božična vasica, kot iz pravljice. Po sprehodu skozi polarno deželo smo si ogledali še kratko animacijo, ki je govorila o problemu globalnega segrevanja.

Za na konec je sledilo še presenečenje. Otroci so sprva imeli priložnost otipati in povonjati različna zelišča, nato pa so lahko v lončke sadili semena. Vsak je dobil svoj lonček, v katerega je položil nekaj zemlje in vanjo posadil seme. To so si otroci lahko odnesli domov za spomin na današnji super izlet.

Zapisala: Ksenja Karlo, dipl. vzg.



Več v Najmlajši