Ljutomerski gledališčniki uprizorili premiero komedije Ljubimci

Predstava komedije Ljubimci, avtorja Radeta Vukotiča v režiji Srečka Centriha, je bila tudi sploh prvič uprizorjena

Prlekija-on.net, sobota, 25. januar 2020 ob 09:24
Premiera komedije Ljubimci

Premiera komedije Ljubimci

V petek, 24. januarja, so gledališčniki Gledališke skupine KD Ivan Kaučič Ljutomer, v Domu kulture Ljutomer, uprizorili premiero komedije Ljubimci, avtorja Radeta Vukotiča v režiji Srečka Centriha. Predstava je bila tudi sploh prvič uprizorjena.

"Že tisoč in večkrat napisana besedila na to temo, ki nikoli ne presahnejo. Koliko ljubezni in razočaranj v življenju in koliko idej je, ki jih takšne teme nudijo piscem raznih žanrov, veliko zabave in smeha, ki jih potem pisci komedij ponudijo nam, da jih vam, ljubiteljem komedij, prikažemo na odru," so ob tem zapisali.

Komedija Ljubimci je tipična bulvarska komedija, ki nudi občinstvu brez razmišljanja smeh in sproščeno uživanje. Nehote se akterji na odru poistovetijo z osebami, ki živijo v njihovi bližini, vidijo prijatelje ali opazujejo sosede, ko gledajo zgode in nezgode dveh zakonskih parov in sodelavke, ki se ji »dopadejo vsi«.

Upokojenec Avgust še vedno želi skakati čez plot, čeprav večkrat neuspešno s svojo bivšo mlado sodelavko Nino, njegova žena Lenka je vroče zaljubljena v Mikija, Vidinega moža, ki pa zopet flirta z...

Skratka, vsega je videti v 90 minutni predstavi, ki je hkrati praizvedba in je krstno uprizoritev pričakala na ljutomerskem odru, za kar se avtorju Radetu Vukotiču zahvaljujejo.

V komediji igrajo Srečko Centrih kot upokojenec Avgust, Ljuba Erhatič kot Avgustova žena Linka, Samo Tuš kot Avgustov prijatelj Miki, Romana Ivanuša kot Mikijeva žena Vida in Urška Osterc kot Avgustova ljubica Nina.

Ob koncu je vodja ljutomerske območne izpostave JSKD, Mira Rebernik Žižek, podelila tudi posebna priznanja za večletno udejstvovanje na področju ljubiteljske gledališke dejavnosti, Linhartove značke, tudi tokrat pa so podelili Gledališko iskrico, ki jo podeljujejo ob vsakoletni premieri njihovim zvestim donatorjem. Tokrat jo je prejela družba Teleing gradnje. Po predstavi je sledila še pogostitev.

Ostali sodelujoči v predstavi: Vika Lebar (pomoč pri vajah), Albin Rožman (zasnova scene), Robert Semenič in Milan Prelog (tehnična priprava), Ljuba Erhatič (izbor garderobe), Danilo Ivančič (fotografije iz vaj) in Drago Ficko (poslikava scene).

Ponovitev predstave bo že danes, v soboto, 25. januarja, ob 19.30, v Domu kulture Ljutomer.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje