Člani svetniške skupine NAPREJ napovedali neudeležbo na naslednji seji OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Pogoj za udeležbo na seji je spremenjen osnutek odloka o proračunu za leto 2020

Branko Košti, sreda, 5. februar 2020 ob 13:42
Člani svetniške skupine NAPREJ so napovedali neudeležbo na naslednji seji

Člani svetniške skupine NAPREJ so napovedali neudeležbo na naslednji seji

Potem, ko je Občinski svet Občine Sv. Jurij ob Ščavnici 22. januarja na 11. redni seji, že tretjič zavrnil županov osnutek Odloka o proračunu za leto 2020, so se v svetniški skupini NAPREJ odločili, da se naslednje seje, v kolikor bo predlagan nespremenjen osnutek proračuna za leto 2020, ne bodo udeležili. O tem so župana Antona Slano, občinsko upravo, občinske svetnike in tudi medije, obvestili s sledečim dopisom:

»Pozdravljeni!

V kolikor bo še četrtič poslan v obravnavo in sprejem nespremenjen osnutek proračuna za leto 2020, se svetniška skupina NAPREJ ne bo udeležila seje OS, ker noče več biti izpostavljena šikaniranju in zaničevanju s strani župana ter iz njegove strani nenehnemu ponavljanju neresničnih trditev v zvezi z izgradnjo vrtca.

Smatramo, da nima več smisla ponavljati enih istih stvari ter tako zgubljati časa in denarja za sejnine. Zaradi takih dejanj se sprejetje proračuna 2020, po vaši krivdi zamika, kakor tudi nujna gradnja vrtca.

Lep pozdrav!

V imenu svetniške skupine NAPREJ
Ivan Fras, občinski svetnik
«

11. redna seja Občinskega sveta Občine Sveti Jurij ob Ščavnici

Svetniki Občine Sv. Jurij ob Ščavnici se tudi tretjič niso zmogli uskladiti glede osnutka Odloka proračuna za leto 2020


Nesoglasja zaradi izgradnje Vrtca Sonček

Kot je že znano, je razlog nesoglasij v občinskem svetu izgradnja Vrtca Sonček. Svetniška skupina NAPREJ je, zaradi navedene problematike, enkrat že napovedala nesodelovanje pri delu OS in sicer v mesecu oktobru 2019, ko je, »glede na zavestno kršenje Statuta občine in Poslovnika občinskega sveta s strani župana, ter kako iziti iz te situacije«, vprašala Službo vlade za lokalno samoupravo. Zaradi zavedanja pomembnosti sprejetja rebalansa proračuna za leto 2019, so svetniki na naslednji seji vseeno sodelovali in rebalans potrdili.



Več v Politika