Anton Cimerman je sodeloval na več kot sto skupinskih in samostojnih razstavah v Sloveniji in tujini

Miklošičevo priznanje za leto 2020 je prejel Anton Cimerman z Grab za dolgoletno uspešno delovanje na likovnem področju

Prlekija-on.net, nedelja, 9. februar 2020 ob 11:44
Anton Cimerman

Anton Cimerman

Občina Ljutomer je v četrtek ob slovenskem kulturnem prazniku, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2020 prejel Anton Cimerman z Grab za dolgoletno uspešno delovanje na likovnem področju.

Anton Cimerman se je rodil 9. januarja 1950 v Drakovcih. Osnovno šolo je obiskoval v Križevcih pri Ljutomeru in šolanje nadaljeval na poklicni šoli v Mariboru. Tako je pridobil naziv avtomehanik in kasneje še z dodatnim študijem strojni delovodja. Dodatno se je izobraževal na Fakulteti za organizacijske vede v Mariboru in si pridobil naziv diplomirani organizator dela. Služboval je v Mlekoprometu Ljutomer do upokojitve.

Dobitniki Miklošičev priznanj in nagrade z županjo

V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja


Leta 1974 je postal član Likovne sekcije Silvo Prelog pri KD Ivan Kaučič Ljutomer. Nekaj let je bil tudi vodja sekcije. Svoj umetniški dar je dopolnjeval in gradil z intenzivnim učenjem teorije in prakse. Izobraževal se je pod vodstvom akademskih slikarjev. Ima poseben in tenkočuten odnos do barv. Biti kontrasten in ostati mehak, je njegova osnovna likovna sporočilnost, ki se na poseben način izrazi v njegovih krajinah in tihožitjih. Sodeloval je na več kot 100 skupinskih in samostojnih razstavah v Sloveniji in tujini. Udeleževal se je mnogih kolonij in Ex temporov po Sloveniji in v tujini. Razstavljal je tudi v družbi akademskih slikarjev in bil za svoje delo nagrajen z odkupi likovnih del in častnimi diplomami.

Za dolgoletno uspešno delovanje na likovnem področju, se je Antonu Cimermanu podelilo Miklošičevo priznanje leto 2020. Predlagatelj je bilo Kulturno društvo Ivan Kaučič Ljutomer.

Anton Cimerman
Anton Cimerman in Olga Karba


Več v Kultura in izobraževanje