Obe ljutomerski ekipi izgubili

Pomurska košarkarska liga 2010/11

Prlekija-on.net, torek, 25. januar 2011 ob 20:384
Tekma SBK Gornja Radgona - KD Sobota

Tekma SBK Gornja Radgona - KD Sobota

V 10. krogu Bioplin Gjerkeš Pomurske košarkarske lige 2010/11 sta obe ljutomerski ekipi izgubili v gosteh. Ekipa PŠK Ljutomer 1 je po podaljšku izgubila z ekipo KK Paloma Sladki Vrh, PŠK Ljutomer 2 pa proti KK GMT Beltinci. Vrh lestvice sedaj zaseda ekipa KD Sobota, KK Sveta Ana pa še naprej ostaja brez zmage v letošnji sezoni.

SBK Gornja Radgona : KD Sobota
78 : 94 (16:25, 19:28, 24:20, 19:21)
sobota, 22.1., 18.30, ŠD Radenci; Makovec, Feher
SBK Gornja Radgona: Gomboc 22, Novak 22, Rajnar 13, Trstenjak 11, Budja 7, Belak 3, Zih 0, Strajnšek 0
KD Sobota: Pok 35, Ficko 16, Bilič 13, Skandali 13, Vogrinčič 8, Čep 4, Hari 3, Melin 2, Lukač 0

V soboto, 22.1.2011 je v goste v Radence prišla ekipa KD Sobota. Pri gosteh je manjkal Žigo, medtem ko smo pri domačih pogrešali Niderla in Slaviča. Tribune Arene Radenci so bile spet lepo popolnjene.

Že sam začetek tekme je dal slutiti, da bo zelo motivirane goste težko premagati, saj so začeli s hitro organizirano igro, kateri domači nismo uspeli parirati. Preveč hitro smo "razigrali" Poka, ki je dobro zadeval in podajal soigralcem. Do sredine prve četrtine smo še nekako imeli stik, potem pa so sobočanci po nekaj lahko izgubljenih žogah in kontra napadih pobegnili do konca četrtine na 9 točk prednosti.

V drugi četrtini smo se domačini hoteli približati, vendar nam razigrani gostje tega nikakor niso dovolili. Še naprej so igrali domiselno v napadu, v obrambi pa so se trudili zaustaviti dva najbolj razpoložena igralca, kar jim je v glavnem dobro uspevalo. V tem delu smo domači sicer zadeli 3 trojke, ob polčasu pa je semafor vseeno kazal visokih 35 : 53 za goste.

Ob vstopu v drugi polčas smo domači bili enotni, da pričnemo bol agresivno v obrambi in skušamo preprečiti organizacijo napada gostov. Pritisnili smo bol na njihove play-makerje in to je prineslo uspeh. Bili smo tudi učinkoviti v napadu, še vedno pa sta nam preglavice delala Pok in tudi Ficko, ki sta v bistvu edina zadevala v tretji četrtini. Uspelo nam je zmanjšati zaostanek na znosnih 14 točk in to nam je ohranjalo upe na preobrat v zadnji četrtini.

Sicer že precej utrujeni smo domačini štartali v zadnjo četrtino. Ob zadeti trojki Novaka so se prebudili tudi gledalci, ki so začutili možnost za preobrat. Sledili sta še 2 zadeti trojki domačih in prišli smo samo na -11. Na našo žalost se je kasneje izkazalo, da je bilo to največ kar smo lahko storili, saj smo se očitno preveč iztrošili pri zmanjševanju razlike iz prvega dela tekme.

Zdaj pa koncu lahko razmišljamo o tem, kako bi bilo .... če bi bilo   - če bi imeli Kikija in Slaviča. Sigurno bi se tekma odvijala v drugačni smeri, saj bi imeli premoč pod košem in več nevarnih igralcev v napadu. Sobočanci so lahko držali visok ritem z menjavanjem in počivanjem glavnih igralcev, medtem ko si domači tega nismo mogli privoščiti.

Gostom čestitam za fer tekmo. Sodnika sta svoje delo opravila dobro. Naslednje kolo gremo na gostovanje k neugodni Lendavi. Upamo, da bomo popravili slab vtis z zadnje tekme. Čeprav je Arena Radenci "padla" smo prepričani, da jo dolgo časa nihče več ne bo osvojil.

KK GMT Beltinci : PŠK Ljutomer 2
83 : 79 (18:17, 20:13, 24:26, 21:23)
sobota, 22.1., 20.00, OŠ Beltinci; Chowdhury, Glavnik

V soboto, 22.1.2011 smo ekipi iz Beltinec in Ljutomera odigrali 1. tekmo 2. dela sezone. Obe ekipi sta na srečanje prišli oslabljeni, saj je manjkalo več igralcev z ene in z druge strani.Tekmo smo bolje začeli domačini, saj smo v 5. minuti vodili že za 7 točk (12:5), vendar so se gosti hitro odzvali in po minuti odmora rezultat znižali na vsega 1 točko zaostanka. Prva četrtina se je končala z izidom 18:17 za domačine.Drugo četrtino so bolje začeli gosti in z dvema košema povedli z 22:18, vendar smo se domačini hitro zbrali in že v naslednjih dveh napadih izenačili in v 3. minuti celo povedli. Po tem smo prednost počasi le še povečevali do končnih 8 pik ob zaključku prvega polčasa, ki se je končal s rezultatom 38:30.Tretjo četrtino so spet bolje začeli gostje, ki so razliko nekoliko znižali vendar le na 5 točk zaostanka. V sredini 3. četrtine je kazalo, da bo prišlo do preobrata, saj so gostje s consko postavitvijo v obrambi zmedli domačine in tako se je naša prednost stopila na samo 3 točke. Nato smo domačini našli odgovor na consko postavitev, odigrali par dobrih obramb, kar se je pokazalo v tem da smo v tej četrtini dosegli kar 5 trojk, 3 od teh je dosegel Farkaš, 2 pa Cör. Tako je bil rezultat ob koncu te četrtine 62:56 za domačine.Kot vse četrtine so tudi zadnjo začeli boljše gosti, ki so po 7 zaporednih točkah povedli, vendar smo domačini na to odgovorili z 8 zaporednimi točkami in dobro obrambo ter tehtnico prevesili spet nam v prid. To je bilo zadnjič, da so gosti prešli v vodstvo, saj smo domačini z lahkimi koši nadzirali potek tekme, z malo sreče pa ob koncu tudi zmagali, saj se je gostom zatresla roka ob izvajanju prostih metov in metanju zicerjev. Izkazalo se je, da je bila tekma kljub nekaterim manjkajočim igralcev zanimiva in napeta vse do konca. Potekala je v pravem športnem duhu in borbeno do konca, kar se kaže tudi v velikem številu osebnih napakah pri obeh ekipah.Tekmo si je ogledalo tudi okrog 25 do 30 gledalcev.

KK Paloma Sladki Vrh : PŠK Ljutomer 1
77 : 74 * (10:21, 17:14, 23:13, 22:24, 5:2)
* - po podaljšku
nedelja, 23.1., 14.00, OŠ Sladki Vrh; Kous, Zdravković B.
KK Paloma Sladki Vrh: Breg 23, Cehnar L. 22, Cehnar G. 9, Kneževič 8, Vernik 6, Horvat 4, Cof 3, Nerat 2
PŠK Ljutomer 1: Mesarič 21, Miholioč S. 18, Domajnko 16, Vozlič 7, Mihorič 5, Črnjavič 4, Jakelj J. 3, Jakelj P. 0, Sedmak 0, Jamnik 0

V nedeljo 23.1.2011 sta se v športni dvorani Sladki Vrh, ob 14.00 uri pomerila domača ekipa KK Paloma in gostujoča ekipa PŠK 1 iz Ljutomera. Glede na to da nas je z obiskom prijetno presenetil komisar lige, smo mu hoteli dokazat, da je naša dvorana postala takšna majhna "trdnjava". Domača ekipa je na tekmo prišla oslabljena saj sta manjkala Kikl in Arzenšek, gostujoča pa glede na število mislim da kar v polni zasedbi.

Prva četrtina (10:21): Gostje so v tekmo stopili odločno in na krilih Domanjka (10točk), ki je bil za domačo obrambo neustavljiv hitro prešli v vodstvo. Domačini so se mučili z meti iz polrazdalje, ki so bili bolj nenatančni kot natančni. Po nespametni potezi (prekršek nad Črnjavičem pri metu za tri točke, zadel še je dodaten prosti met) v zadnjih trenutkih prve četrtine so gostje že vodili z 8 : 21....Breg je z dvema prostima metoma postavil rezultat prve četrtine 10 : 21.

Druga četrtina (17:14): Domači se kljub nekaterim ostrim besedam trenerja niso zbrali in še vedno brezglavo "hodili" po igrišču. Gostje so dobro delovali v obrambi in v napadu in domačino niso pustili da bi se lahko približali za več kot 8 točk razlike. Polčas (27:35).

Tretja četrtina (23:13): Med polčasom je domač trener še bolj povzdignil glas, kar je zgleda obrodilo sadove, saj so domačini naredili delni izid 16:0 in prešli v vodstvo za 8 točk. Gostje so se po minuti odmora zbrali in do konca četrtine zmanjšali prednost domače ekipe na samo 2 točki. Pred zadnjo

četrtino je semafor kazal rezultat (50:48).

Četrta četrtina (22:24): V zadnji četrtini pa so na plan stopili rahli živci domačih igralcev-kar tri tehnične napake! Domači košarkarji so svojo prednost povečevali in v 7 minuti je le ta znašala 7 točk. V ključnih trenutkih se je poznala kratka klop domačih saj so trije igralci iz prve peterke imeli po 5 osebnih napak....v 9 minuti so gostje prešli v vodstvo in 30 sekund do konca vodili za 4 točke. Nepopustljivost se je domačim izplačala...približali so se za 2 točki ampak žoga je bila na strani gostov, ki so z nespametno potezo (koraki), dali domačinom možnost za podaljšek ali celo zmago... Žogo je imel Vernik, ki je prodrl pod koš in žogo podal do Brega, ki je 1 pred koncem rezultat izenačil na 72:72, ampak da je bila tekma še bolj zanimiva je nad njim bil storjen prekršek...tako da je imel 1,72 sekunde do konca priložnost da zadene met za zmago, a le tega je zgrešil.

Podaljšek 5:2: Le ta je bil naporen za obe ekipi, ki sta obe že igrali v zdesetkanih postavah (osebne napake) Vernik je zadel 1 prosti met...na drugi strani je Mesarič odgovoril z košem in tako je Ljutomer vodil 73:74. V naslednjem napadu je Horvat, ki je le nekaj trenutkov pred tem prišel v igro dobil žogo in brez okrevanja vrgel za tri točke in zadel. Takoj v naslednjem napadu je ukradel žogo-nad njim je bil storjen prekršek, zadel je en prosti met-Paloma vodi 77:74... in tako je ostalo do konca.

KK Sveta Ana : KK Lindau Lendava
56 : 80 (10:25, 20:19, 13:16, 13:20)
nedelja, 23.1., 16.00, OŠ Sveta Ana; Semenič, Mlinarič

V nedeljo 23.1.2011 smo pri Sveti Ani odigrali prvo tekmo drugega dela tekmovanja PKL lige proti KK Lindau Lendava. Na tribuni se je zbralo približno 25 gledalcev, ki so vneto navijali od prve sekunde začetka tekme pa vse do konca zadnjega žvižga sodnikove piščalke. Na domači klopi se je po dolgem času zbralo tudi 10 članov ekipe.

Tekmo so otvorili gostje. Do sredine prve četrtine smo držali priključek z gostujočo ekipo. Nato pa so se v drugi polovici prve četrtine gostje odcepili od nas. Rezultat prve četrtine je bil 10:25.

Druga celotna četrtina je potekala zelo enakovredno in zelo borbeno, zato je tudi rezultat druge četrtine temu primeren(20:19).

V tretjo četrtino sta obe ekipi stopile v igro zelo borbeno, kajti domača ekipa je še upala na preobrat tekme. Zato je bil tudi rezultat tega veliko osebnih napak domačinov in hitro izpolnjen bonus, vendar gostje tega niso znali izkoristiti in so zgrešili kar 9 od 13 prostih metov. Rezultat četrtine 13:16 za goste.

V zadnji četrtini je za domačo ekipo upanje še vedno ostajalo, kajti zaostajali smo 17 točk. Spet smo imeli malo smole v napadu in pomanjkanje energije, zato so gostje mirno pripeljali tekmo do konca. Tekma se je končala z rezultatom 56:80.

Lendavčanom čestitam za zmago in zelo borbeno igro, moram pa pohvaliti tudi zapisnikarsko mizo in sodnike, ter domače igralce, kajti gostje so imeli kar veliko dela v obrambi kot v napadu.

Lestvica:

mestoekipatekmezmageporazikoš +
koš -
koš dif.
točke
1.KD Sobota972651585+6615*
2.PŠK Ljutomer 2954669589+8014
3.
KK GMT Beltinci
95
4676659
+1714
4.
KK Paloma Sladki vrh853589529+6013
5.PŠK Ljutomer 1752548446+10212
6.KK Lindau Lendava8
44644552
+9212
7.SBK Gornja Radgona743604
550
+54
11
8.KK SE Kerčmar Gornji Petrovci826552625
-73
10
9.KK Sveta Ana909461859
-398
9

* ekipa KD Sobota ne dobi točke za poraz

11. krog (28. - 30.1.):

KD Sobota : KK Gornji Petrovci
Sobota, 29.1., 16.30, OŠ 3 Murska Sobota

PŠK Ljutomer 1 : KK Sveta Ana
Nedelja, 30.1., 13.00, ŠIC Ljutomer

KK Lindau Lendava : SBK Gornja Radgona
Nedelja, 30.1., 17.00, SŠ Lendava

PŠK Ljutomer 2 : KK Paloma Sladki Vrh
prestavljeno na sobota, 26.2., 18.00, ŠIC Ljutomer

Prosti: KK GMT Beltinci


Več v Šport