Čebelarsko društvo Peter Dajnko Gornja Radgona ima novo vodstvo

Tadej Kokol nasledil Igorja Ritlopa. Po daljši razpravi so tudi sklenili, da izstopijo iz Čebelarske zveze društev Pomurja.

Prlekija-on.net, torek, 11. februar 2020 ob 12:56
Udeleženci občnega zbora ČD Peter Dajnko Gornja Radgona na TK Hari, foto: Igor Litrop

Udeleženci občnega zbora ČD Peter Dajnko Gornja Radgona na TK Hari, foto: Igor Litrop

Članice in člani Čebelarskega društva Peter Dajnko Gornja Radgona, ki nosi ime po znanem slovenskem čebelarju, pisatelju in duhovniku so se udeležili volilnega občnega zbora, ki je potekal na Turistični kmetiji Hari v Spodnji Ščavnici. Po izvolitvi organov zbora, katerega je vodila Ljuba Rajh, je navzoče pozdravil aktualni predsednik društva Igor Litrop, ki je podal tudi poročilo o delovanju društva v preteklem letu. Kot je med drugim povedal, je bila letina za čebelarje povprečna. Temu so največ pripomogle vremenske razmere. Cvetličnega medu skoraj ni bilo, saj so morali čebelarji v tem času čebele celo krmiti. Nekaj medu so čebelarji pridobili le ob cvetenju akacije in lipe, medtem, ko je bilo kostanjevega medu, zaradi hladnega vremena in deževja, zelo malo.

V društvu so tudi zelo ponosni na krožek iz OŠ Gornja Radgona, ki ga vodita Dragica Vereš in Jože Matavž dr. vet. Pod njunim vodstvom so mladi čebelarji člani krožka, na tekmovanju v Beltincih prejeli srebrna in bronasta priznanja. Na koncu poročila se je Igor Litrop zahvalil vsem, ki so v času njegovega predsedovanja v dveh mandatih društva, pomagali pri aktivnostih v društvu. Sledila je razprava po poročilih, na katere pa ni bilo večjih pripomb. V razpravi so se dotaknili smiselnosti članstva v Čebelarski zvezi društev Pomurja. Po daljši razpravi so sklenili, da izstopijo iz Čebelarske zveze društev Pomurja. Menili pa so, da bi še naprej ostali v dobrih odnosih, ter tako z njimi zastopali skupne interese čebelarjev in društev na ravni države Slovenije.

Ker je bil zbor volilni, so najprej razrešili staro vodstvo in izvolili novo. Tako bo odslej društvo vodil predsednik Tadej Kokol, za tajnico so izvolili Svetlano Kokol, blagajnika pa Igorja Litropa. Novemu vodstvu, pa tako tudi predsedniku, je za izvolitev čestital dosedanji predsednik Igor Litrop, ter mu zaželel uspešnega vodenja društva. Novi predsednik Tadej Kokol pa je podal plan dela, v katerem si bo društvo prizadevalo za pridobitev novih članov, nadaljevanje dela krožka pri OŠ Gornja Radgona, za izobraževanje članov društva in druge aktivnosti, ki so jih izvajali v preteklosti. Ob koncu zbora so v članstvo sprejeli novo članico Marijo Litrop.