Kurenti obiskali Državni zbor

Dan pred začetkom 60. Kurentovanja so kurente sprejeli v hramu demokracije

Prlekija-on.net, petek, 14. februar 2020 ob 16:34
Kurenti v Državnem zboru

Kurenti v Državnem zboru

Medtem ko Valentin v deželo prinaša ključe do src in korenin, so sonce v prestolnico dostavili kurenti in drugi tradicionalni pustni liki z Dravskega polja. Častnemu pokrovitelju jubilejne izvedbe našega največjega zimskega etnografskega festivala, predsedniku DZ RS, mag. Dejanu Židanu, je sicer malce ponagajalo zdravje, tako da ga je kot gostitelj nadomeščal podpredsednik Jože Tanko, ni bil pa zato sprejem nič manj prisrčen, glasen in vesel.

Nekdanji župan Ribnice, ki je tudi znano karnevalsko mesto, se je kurentom zahvalil za obisk ter srečo in pozitivno energijo, ki so jo prinesli v parlament, jih priložnostno pogostil, delegaciji mestne občine Ptuj, v kateri so bili tudi županja Nuška Gajšek, predsednik organizacijskega odbora Kurentovanja, Branko Brumen, ter 17. princ karnevala, Darko Cafuta - baron Jakob Zekel Videmski, z gardo, pa zaželel veliko uspeha pri izvedbi prireditve, ki povezuje Slovence, uspešno širi našo kulturo v tujini in se že nekaj let odvija tudi pod patronatom UNESCA.

Z obiskom Državnega zbora so kurenti simbolno povabili na 60. Kurentovanje na Ptuju in spremljajoče prireditve, ki bodo potekale med 15. in 25. februarjem 2020.