Na Fašenku po Tomaževsko od Prleške varde do Tita s pionirji

V pustni povorki je sodelovalo enajst otroških skupin, štiri odrasle skupine in dve skupini kurentov

Ivan Trunk, torek, 25. februar 2020 ob 11:21
Tako kot v Ljutomeru, je tudi pri Sv. Tomažu prvo nagrado odnesel Tito in pionirji

Tako kot v Ljutomeru, je tudi pri Sv. Tomažu prvo nagrado odnesel Tito in pionirji

V soboto, 22. februarja, je Turistično društvo Sveti Tomaž organiziralo tradicionalni Fašenk po Tomaževsko. Pred osnovno šolo so se zbrale skupine, ki so se udeležile pustne povorke, katera je šla čez center Svetega Tomaža in se pričela ob 11. uri. V pustni povorki je sodelovalo enajst otroških skupin, štiri odrasle skupine in dve skupini kurentov. Na čelu povorke so bili vražji kurenti iz Ključarovcev pri Ormožu, potem je bilo enajst otroških skupin iz vrtca in vseh razredov osnovne šole Sv. Tomaž.

Pri odraslih skupinah so nastopile štiri skupine: Tito in pionirji, Fčele Brlunc, Iščem ženina, Prleška varda, povorko pa so zaključili kurenti iz Bresnice. Odrasle skupine je ocenjevala petčlanska komisija, kjer so bile prve tri skupine nagrajene. Komisija je nagrade razdelila naslednjim skupinam: 3. mesto Prleška varda je prejela 100 evrov, 2. mesto Fčele Brlunc je prejela 200 evrov in 1. mesto Tito in pionirji je dobila 300 evrov. Vsaka otroška skupina je prejela 50 evrov.

Pustno povorko si je ogledalo okrog 500 ljudi, na povorki pa je sodelovalo okrog 250 ljudi. Za hrano in pijačo je poskrbelo TD Sv. Tomaž, pustne krofe za Fašenk po Tomaževsko pa sta pripravili kmetija Štuhec in kmetija Dimitrovski - Rajh.



Več v Družabno