Dušan Zorko, uspešen gostinec ter tekmovalec in trener kasaških konj

Z Dušanom se je pogovarjala Svetlana Oletič, v pogovoru pa nam je povedal marsikaj zanimivega, o delu v gostinstvu in vzreji konjev, o popularnosti in položaju kasaštva v Sloveniji ter tujini...

Prlekija-on.net, nedelja, 1. marec 2020 ob 18:381
Z Dušanom se je pogovarjala Svetlana Oletič

Z Dušanom se je pogovarjala Svetlana Oletič

Na našem portalu smo se odločili, da bomo pripravili serijo intervjujev z znanimi in zanimivimi osebnostmi iz naših krajev. Kot prvega smo obiskali Dušana Zorka. Če še niste bili v njegovi gostilni, ste se zagotovo že večkrat peljali mimo ali ste vsaj slišali zanj. Znano je, da je postal Obrtnik leta 2019, njegova Gostilna Zorko pa se redno uvršča na sezname v izborih najboljših restavracij v Sloveniji.

Dušan se poleg gostinstva ukvarja še z marsikaterimi drugimi dejavnostmi, njegova največja ljubezen pa je kasaški šport, ki ga je dobesedno zasvojil že pri šestnajstih letih. Je tudi lastnik enega najperspektivnejših konj kasačev v Sloveniji, Jimpeto Joy-a, s katerim je lani postal zmagovalec XXIX. Slovenskega kasaškega derbija.

Z Dušanom se je pogovarjala Svetlana Oletič, v pogovoru pa nam je povedal marsikaj zanimivega, o delu v gostinstvu in vzreji konjev, o popularnosti in položaju kasaštva v Sloveniji ter tujini... Pogovoru lahko prisluhnete v videu.

Gostilna Zorko

Gostilni Zorko Zlata ponev za najbolj popularno gostilno v Pomurju


Obrtnik leta 2019 je Dušan Zorko

Častni naziv Obrtnik leta 2019 prejel Dušan Zorko


Slavje pred skulpturo Jimpeto Mobile

Dušan Zorko je z Jimpeto Joyem osvojil dirko sezone


Sprejem pri županu

Župan sprejel zmagovalca kasaškega derbija in inovativnega mladega kmeta Slovenije 2019




Več v Gospodarstvo