PGD Trnovci občni zbor zaključili s pustno zabavo

Na občnem zboru so podelili zahvale, priznanja in napredovanja, pripravili pa so tudi ples v maskah in izbiro najboljše maske

Ivan Trunk, ponedeljek, 2. marec 2020 ob 08:30
Pustna zabava PGD Trnovci

Pustna zabava PGD Trnovci

Na pustno soboto, 22. februarja, so se članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Trnovci zbrali v gasilskem domu na rednem letnem občnem zboru društva. Na začetku občnega zbora je Matej Belšak predsednik PGD Trnovci pozdravil vse navzoče, sledila je izvolitev delovnega predsedstva, katerega je vodil Luka Lovrec, nato pa branje poročil.

V poročilu za leto 2019 je predsednik PGD Trnovci povedal, da so v letu 2019 bili zelo delavni saj se je dogajalo celo leto veliko dogodkov: februarja so priredili srečanje gasilk in starejših gasilcev GZ Sv. Tomaž v gasilskem domu Trnovci, marca so organizirali redni letni občni zbor in pustno zabavo, v maju so organizirali 16. prvomajski pohod na Gomilo, obisk Florjanove maše pri Sv. Tomažu, junija so priredili veliko vrtno veselico z ansamblom Klateži, ob občinskem prazniku prevzeli šank s točenjem pijače pri Svetem Tomažu, udeležili so se prve čevapčijade pri Svetem Tomažu, avgusta so organizirali gasilsko tekmovanje in nogometni turnir, septembra so se v Šmartnem ob Paki udeležili srečanja z pobratenim PGD Šmartno ob Paki, oktobra so pripravili kostanjev piknik ter dan odprtih vrat in ob mesecu požarne varnosti organizirali gasilsko vajo GZ Sv. Tomaž pri družini Horvat.

Za leto 2020 so si v delovni plan zadali kar precej nalog: ureditev garaže za kombi, vzdrževanje vozil, nabava nove opreme, izobraževanje članstva, organizacija 17. prvomajskega pohoda na Gomilo, priprava velike vrtne veselice z ansamblom Pivski bratje, čistilna akcija ter zbiranje starega železa, organizacija gasilskega tekmovanja in nogometnega turnirja.

V poročilu poveljnika za leto 2019 je poveljnik Jernej Horvat povedal naslednje: operativni gasilci so imeli samo eno intervencijo, odstranitev podrtih dreves z ceste, udeležba na različnih gasilskih tekmovanjih in izobraževanje ter urjenje tekmovalnih ekip. Poročila so še prebrali Irena Čeh blagajničarka, Marija Majcen vodja žena, Robert Majcen vodja mladine in Milan Rajh nadzorni odbor.

Na koncu uradnega dela je bila podelitev zahval, priznanj, napredovanj in beseda gostov. Pri besedi gostov so zbrane pozdravili in nagovorili predstavniki drugih društev, Albin Belšak poveljnik GZ Sv. Tomaž, Mirko Lovrec predsednik GZ Sv. Tomaž in Mirko Cvetko župan občine Sv. Tomaž.

Po končanem uradnem delu je sledila še pogostitev gostov in zabava z ansamblom Slovenjegoriški kvintet. Na pustno soboto so pripravili ples v maskah in izbiro najboljše maske.



Več v Kultura in izobraževanje