Roman Leljak že danes odredil zaprtje šol in vrtca, a »na silo ne gre«

Župan je zjutraj odredil zaprtje šol in vrtca v Radencih

Prlekija-on.net, četrtek, 12. marec 2020 ob 12:15
Roman Leljak

Roman Leljak

Župan občine Radenci, Roman Leljak, je danes na svojem Facebook profilu objavil, da odreja zaprtje šol in vrtca v občini Radenci. Starše prosi, da gredo čim prej po otroke. To je storil takoj za tem, ko je bilo znano, da se bodo vse šole in vrtci v državi zaprli v ponedeljek.

"Šoli in vrtec v Radencih zaprte. Starše prosim, da grejo po otroke," je dopoldne objavil na svojem Facebook profilu. Radenski šoli in vrtec je obvestil, da nemudoma zaprejo ustanove ter starše obvestijo, da pridejo po otroke. Tistim, ki nimajo možnosti to zagotoviti, pa naj zagotovijo varstvo.

Leljak je objavil tudi, da je danes ob 7. uri ravnateljici obeh šol in vrtca prosil, da mu do osme ure sporočijo oziroma dostavijo konkretne podatke o učiteljicah in učiteljih, ki so v zadnjih dneh bili na dopustu. "V tem trenutku še vseh podatkov nisem dobil, vseeno sem sprejel odločitev," je še zapisal.

Pozneje pa je objavil, da s silo ne more zapreti šole ter dodal: "Nerazumno je, da v tem trenutku šoli ne dovolita, da starši takoj prevzamete otroke. Bitokracija je na žalost premočno zasidrana in močnejša od preventivne zaščite naših otrok."

V Vrtcu Radenci so navodilom sledili, ravnateljici OŠ Radenci in Kapela pa sta se odločili, da bosta počakali na navodila ministrstva. Na ministrstvu so tudi zatrdili, da župani nimajo nobene zakonske podlage za zapiranje šol.

V občini Radenci sicer delujejo Osnovna šola Kajetana Koviča Radenci in Osnovna šola Kapela ter Vrtec Radenci z enoto na Kapeli.

OŠ Kajetana Koviča Radenci

Od ponedeljka bodo zaprti vsi vzgojno-izobraževalni zavodi

S ponedeljkom zaprti vsi vrtci in šole; predlog za 100% nadomestilo plače odsotnim z dela


Šoli in vrtec v Radencih zaprte. Starše prosim, da grejo po otroke.

Objavil/a Roman Leljak dne Četrtek, 12. marec 2020

Spoštovani, S silo ne morem zapreti šolo. Prosim pa vas starše za razumevanje, v smeri, da ste vi tisti, ki boste...

Objavil/a Roman Leljak dne Četrtek, 12. marec 2020


Več v Kultura in izobraževanje