Slovenija po številu na milijon okuženih že presegla Kitajsko

V Sloveniji imamo že 42,8 okuženih na milijon prebivalcev, Kitajska, kjer je koronavirus izbruhnil, je mesto pred nami s 56,1 okuženimi na milijon prebivalcev

Prlekija-on.net, četrtek, 12. marec 2020 ob 17:372
V Sloveniji imamo že 42,8 okuženih prebivalcev na milijon prebivalcev

V Sloveniji imamo že 42,8 okuženih prebivalcev na milijon prebivalcev

V Sloveniji smo v četrtek, do 18. ure imeli potrjenih 96 okužb s koronavirusom, opravljenih pa je bilo 3.058 testiranj. Po podatkih worldometers.info, ki v živo spremlja število okužb in s tem povezanih primerov po celem svetu, je Slovenija trenutno na 12. mestu po številu okužb na milijon prebivalcev. V Sloveniji imamo tako okuženih že 42,8 prebivalca na milijon prebivalcev. Kitajska, kjer je koronavirus izbruhnil, je mesto pred nami s 56,1 okuženimi na milijon prebivalcev. Največ okuženih na milijon prebivalcev ima Italija, in sicer 250,0. V Italiji je tudi sicer največje žarišče virusa v Evropi, tam je okuženih že preko 15 tisoč prebivalcev, umrlo pa jih je 1.016.

Vseh okuženih s koronavirusom po svetu je preko 133 tisoč, umrlih pa 4.947. Ozdravelo jih je skoraj 69 tisoč. Spodaj je zgornji del tabele razvrščen po največ okuženih prebivalcev na milijon, nižje v aplikaciji pa lahko v živo spremljate stanje samo v Sloveniji. Izračun za Slovenijo je še za podatek 89 okuženih, trenutno jih je že 96.

V petek smo na milijon okuženih že presegli Kitajsko, saj smo pri številki 67,8 na milijon.
Okuženi na milijon prebivalcev
Okuženi na milijon prebivalcev, vir: worldometers.info/coronavirus/
V Sloveniji je iz dneva v dan več okuženih

Razglašena epidemija: Okuženih 96 oseb, največ med 30 in 49 let


Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna

Koronavirus: Kako poteka bolezen, kakšni so simptomi in znaki?




Več v Slovenija