Tudi v Križevcih in Radgoni prišlo do nasilja v trgovinah

Nekateri kupci so se brezobzirno prerivali v trgovine, odrivali zaposlene, jim grozili, bili pa so tudi primeri fizičnega nasilja

Prlekija-on.net, sobota, 21. marec 2020 ob 17:056
Nekateri kupci so se brezobzirno prerivali v trgovine

Nekateri kupci so se brezobzirno prerivali v trgovine

"Včeraj in danes je v vrsti Mercatorjevih trgovin prišlo do nedopustnega pritiska nekaterih kupcev na zaposlene v trgovini, do groženj in celo do fizičnega nasilja. To je popolnoma nesprejemljivo, zato pozivamo vse kupce k upoštevanju osnovnih pravil vedenja v skupnosti in navodil za omejevanje širjenja okužbe s koronavirusom," so sporočili iz Mercatorja, ki s svojimi 464 trgovinami in 170 franšiznimi trgovinami zagotavlja najširšo prodajno mrežo v Sloveniji.

Mercator poziva vse kupce k strpnosti in solidarnosti, predvsem pa k upoštevanju priporočil NIJZ o ohranjanju razdalje med osebami in odloka vlade o omejenem hkratnem številu oseb v trgovini.

Nedopustno vedenje beležili tudi v prodajalnah v Križevcih pri Ljutomeru in Gornji Radgoni

"Medtem, ko nekateri kupci pozivajo, naj zagotovimo spoštovanje omejenega vstopa hkrati v trgovine in spoštovanje odloka o prednosti vstopa v trgovine od 8. od 10. ure za starejše, invalide in nosečnice, so se nekateri drugi kupci brezobzirno prerivali v trgovine, odrivali zaposlene, jim grozili, bili pa so tudi primeri fizičnega nasilja. Tako nedopustno vedenje smo včeraj in danes beležili v trgovinah Proletarska 4, Zaloška 168, Zupančičeva Jama, Vevče, Savsko Naselje, Market Brežice, Žana Žalec, Levec, Križevci, Marjanca Radgona in Rogatec," so še sporočili iz Mercatorja.

Za prodajalne se določi obratovalni čas od vsaj 8.00 ure (lahko tudi prej) in najmanj do 18.00 ure

Vlada skrajšala delovni čas živilskih prodajaln


"Trgovine so ključne za nemoteno preskrbo ljudi, zaposleni v trgovinah že ves čas požrtvovalno opravljajo svoje delo, saj se zavedajo, kako pomembno je zagotoviti nujno in potrebno vsem, posebej otrokom, starejšim, šibkejšim. Pritisk in celo fizično nasilje nad zaposlenimi v trgovinah je nesprejemljivo in vsega obsojanja vredno vedenje", je ob tem poudaril predsednik Mercatorjeve uprave Tomislav Čizmić.

Mercator prosi tudi policijo, civilno zaščito, redarsko službo in vse odgovorne državljanke in državljane, da pomagajo ohraniti dostojnost in red v teh zaostrenih razmerah.



Več v Črna kronika