Potres poškodoval tudi dvoetažni most v Mariboru

Na terenu je ekipa podjetja Nigrad, okrepljena s strokovnjakom za statiko, ki preverja, kako so potres prestali mariborski mostovi čez Dravo

Prlekija-on.net, nedelja, 22. marec 2020 ob 12:231
Poškodovani stebri mostu, foto: SZRON, MOM

Poškodovani stebri mostu, foto: SZRON, MOM

Današnji potres, ki je stresel Zagreb z okolico, dodobra pa smo ga čutili tudi po celotni Sloveniji, je škodo naredil tudi pri nas. Po podatkih Mestne občine Maribor (MOM), je poškodovan dvoetažni most čez Dravo.

"Na terenu je ekipa podjetja Nigrad, okrepljena s strokovnjakom za statiko, ki preverja, kako so današnji potres z epicentrom pri Zagrebu, ki smo ga zelo čutili tudi na našem območju, prestali mariborski mostovi čez Dravo. Vemo že, da so poškodbe na dvoetažnem mostu, čez katerega vodi hitra cesta; o tem je bil seveda obveščen tudi DARS, ki upravlja z zgornjo etažo," so ob tem zapisali na MOM.

Nekaj pred 14. uro so iz MOM še sporočili: "Ekipa podjetja Nigrad, okrepljena s strokovnjakom za statiko, je dopoldne preverila, kako so današnji potres z epicentrom pri Zagrebu prestali mariborski mostovi čez Dravo. Pri prvem pregledu niso ugotovili večjih poškodb, bodo pa jutri s čolnov pregledali še tiste dele mostov, ki so dostopni samo z vode."

Potres je bil na Hrvaškem, vir: https://earth3dmap.com/

Iz spanja nas je prebudil močan potres


Na terenu je ekipa podjetja Nigrad, okrepljena s strokovnjakom za statiko, ki preverja, kako so današnji potres z...

Objavil/a Mestna občina Maribor dne Nedelja, 22. marec 2020
Iz Zagreba poročajo o škodi

Po potresu večja gmotna škoda, za življenje 15-letnega dekleta se borijo


Nuklearna elektrarna Krško, foto: nek.si

NEK po potresu normalno obratuje




Več v Gospodarstvo