Oranžno opozorilo: Zelo vetrovno in hladno bo, na vzhodu lahko sneži

Predvsem na vzhodu bodo od ponedeljka zvečer do torka dopoldne sunki severnega vetra okoli 70 km/h, lahko rahlo sneži

Prlekija-on.net, nedelja, 22. marec 2020 ob 15:28
Predvsem na vzhodu bodo od ponedeljka zvečer do torka dopoldne sunki severnega vetra tudi do 85 km/h

Predvsem na vzhodu bodo od ponedeljka zvečer do torka dopoldne sunki severnega vetra tudi do 85 km/h

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo popoldne deloma jasno, v notranjosti bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8 °C.

V ponedeljek bo na zahodu sončno, drugod bo deloma jasno, predvsem na vzhodu bo občasno tudi pretežno oblačno. V notranjosti bo še pihal okrepljen severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -2, najvišje dnevne od 2 do 5 °C.

Hladno in vetrovno, na vzhodu lahko rahlo sneži

Arso je izdal tudi opozorilo, saj bo do ponedeljka zjutraj burja na Primorskem v sunkih na izpostavljenih mestih presegala hitrost 100 km/h. Nato bo nekoliko oslabela in se znova okrepila v noči na torek. Tudi drugod bo zelo vetrovno. Predvsem na vzhodu bodo od ponedeljka zvečer do torka dopoldne sunki severnega vetra tudi do 85 km/h. Arso je za vzhod države izdal tudi oranžno opozorilo za ponedeljek popoldan in torek dopoldan. V začetku tedna lahko pride tudi do pozebe.

V torek in sredo bo v notranjosti pretežno oblačno. V sredo bo predvsem v vzhodni polovici države občasno rahlo snežilo. Še bo hladno in vetrovno.

Na vzhodu naj bi snežilo predvsem v začetku naslednjega tedna

V naslednjih dneh nas lahko preseneti sneg


Kaj pomeni oranžno opozorilo?

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Oranžni alarm zaradi vetra
Arso je za vzhod države izdal oranžno opozorilo, vir: Arso
V prihodnjih dneh bo velika možnost pozebe rodnega nastavka

Sadjarjem grozi pozeba




Več v Narava