Na Spodnjem Krapju za vsako hišo sešili pralne zaščitne maske

Neumorna predsednica PGD Spodnje Krapje Karmen Kelenc nikoli ne počiva, zato se ji je porodila ideja, da bi za vsako hišo sešili pralne zaščitne maske, kajti na vasi imajo vse, kar potrebujejo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. marec 2020 ob 21:57
Šivanje mask na Spodnjem Krapju

Šivanje mask na Spodnjem Krapju

Tudi na Spodnjem Krapju je po izbruhu epidemije koronavirusa družabno življenje zamrlo. "Naš vaško-gasilski dom sameva. Striktno in dosledno se držimo navodil s strani Občine Ljutomer in smernic Gasilske zveze Ljutomer, predvsem poveljnika Andreja Trstenjaka. A kljub vsemu ostajamo povezani. Pripravljeni smo priskočiti na pomoč, če kdo potrebuje kaj iz trgovine, ali pa samo tolažbo," sta nam ob tem povedali Teja in Melita Lihtenvalner.

V njihovem prostovoljnem gasilskem društvu so se spraševali, kako lahko preventivno pomagajo svojim vaščanom. In ker njihova neumorna predsednica Karmen Kelenc nikoli ne počiva, se ji je porodila ideja, da bi za vsako hišo sešili pralne zaščitne maske, kajti na vasi imajo vse, kar potrebujejo.

Silvie je o šivanju mask naredila risanko

Čehinja, ki je med pandemijo ostala v Sloveniji, posnela risanko o šivanju mask


Ideja je bila všeč tudi poveljniku Mateju Kukolju. Karmen odločna in pripravljena priskočiti na pomoč je šla v akcijo. Blago sta prispevala njena starša Rajh iz Ljutomera, elastika pa je bila nabavljena pri Šiviljstvu Lipovec.

"Naši mladi prostovoljki in članici Anisa Kelenc in Lara Slekovec, sta poprijele za šablone in škarje. Največjo vlogo je odigrala naša članica Nada Slekovec, ki je sešila zaščitne maske. Vsako masko je zapakirala v vrečko, da je vse kot mora biti. Predsednica je še isti dan, čeprav že v mraku, maske raznosila po celi vasi. Za navodila glede uporabe pa je poskrbel naš član Marjan Dijak," sta še ob tem povedali Teja in Melita.

"Hvaležni smo vsakemu posebej, saj smo znova dokazali, da lahko tudi sami naredimo nekaj dobrega in se tudi v težkih trenutkih povežemo ter dokažemo, da skupaj zmoremo. Ostanite doma in ostanite zdravi," še ob tem dodajata.



Več v Kultura in izobraževanje