Občina Starše bo brezplačno zagotovila 4.500 kosov zaščitnih mask

Vse stroške materiala (pralnega bombaža) bo pokrila Občina Starše, maske bodo sešile članice Društva Ajda Starše in prostovoljci, ki niso člani društva

Prlekija-on.net, četrtek, 2. april 2020 ob 10:49
Deljenje mask v Staršah

Deljenje mask v Staršah

Župan Občine Starše Bojan Kirbiš je prisluhnil pobudi članice Društva Ajda Starše Ireni Šerdoner, ki je predlagala, da bi članice društva šivale maske. S predsednico Društva Ajda Starše Janjo Golob sta sklenila dogovor, da bodo članice društva in ostali prostovoljci šivali maske. Župan je najprej naročil šivanje 2.000 mask, ker pa želi zaščititi vse občane in občanke Občine Starše je dodatno naročil še 2.500 zaščitnih mask pri zunanjemu izvajalcu.

Vse stroške materiala (pralnega bombaža) bo pokrila Občina Starše, maske bodo sešile članice Društva Ajda Starše in prostovoljci, ki niso člani društva. Ob dogovoru je župan Kirbiš poudaril, kako pomembno je za razvoj stopiti skupaj, še posebej v kriznih časih epidemije in se zahvalil članicam društva in prostovoljcem za nesebično pomoč pri zaščiti soobčanom ter dodal: "Takšne akcije nas povezujejo, naj bo tudi tako po epidemiji. Še enkrat hvala vsem, ki v teh težkih časih pomagate našim občanom, še posebej tistim iz ranljivejših skupin. S tem ukrepom bomo skupaj z društvi poskrbeli za zaščito vseh občank in občanov. Do sedaj smo že najbolj potrebnim in ranljivejšim skupinam razdelili okrog 900 mask. Ko bodo te dodatne maske končane pa bomo skupaj s poveljnikom civilne zaščite Ivanom Paveo in predsedniki Krajevnih skupnosti poskrbeli, da bodo zaščitne maske prišle do vseh občank in občanov. Še enkrat se zahvaljujem vsem, ki ste pristopili k šivanju in nabavi mask, še bolj zato, ker vemo, da maske v takšnih količinah niso dobavljive in seveda, kar je tudi prav, imajo prednost pri dobavi zdravstvene ustanove".

Silvie je o šivanju mask naredila risanko

Čehinja, ki je med pandemijo ostala v Sloveniji, posnela risanko o šivanju mask


V občini so s strani Uprave za zaščito in reševanje prejeli 350 mask za enkratno uporabo. Nabavili so tudi zaščitne rokavice in razkužila. Zaščitno opremo so razdelili ranljivi skupini občank in občanov, poslovalnicam Pošte Slovenije v Staršah in Marjeti na Dravskem polju, trgovini Jager in Marketu Trniče, Zadrugi Starše, Petrolu, podjetju Gradnje Starše, pogrebnemu moštvu, Veterinarski ambulanti Miran Zorin in prostovoljnim gasilskim društvom v občini. Nekaj opreme pa je za svoje delovanje prejela tudi Civilna zaščita Starše. Do nedelje bodo razdelili 4.500 mask in približno 120 paketov humanitarne pomoči, za katere pa skrbijo člani Društvu prijateljev mladine in Krajevne organizaciji Rdečega križa Marjeta in Starše.

Prvi del, tisoč zaščitnih mask, je bil razdeljen danes zjutraj.

"Ostanite doma in bodite zdravi!" še dodajajo na Občini.

Šivanje mask na Spodnjem Krapju

Na Spodnjem Krapju za vsako hišo sešili pralne zaščitne maske


Šivanje mask pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V Občini Sv. Jurij ob Ščavnici prostovoljke šivajo pralne zaščitne maske za občane




Več v Kultura in izobraževanje