Psihosocialna podpora prebivalcem v času pandemije na vseh enotah CSD Pomurje

Na vseh organizacijskih enotah Centra za socialno delo Pomurje lahko prebivalci dobijo psihosocialno pomoč

Prlekija-on.net, četrtek, 2. april 2020 ob 11:15
Na vseh organizacijskih enotah Centra za socialno delo Pomurje lahko prebivalci dobijo psihosocialno pomoč

Na vseh organizacijskih enotah Centra za socialno delo Pomurje lahko prebivalci dobijo psihosocialno pomoč

Na Centru za socialno delo Pomurje so omejili osebne stike in pri komunikaciji prednostno uporabljajo elektronsko pošto, telefon in navadno pošto. Vse uporabnike naprošajo, da CSD obiščejo samo v nujnih primerih. V okvir nujnih nalog spadajo ukrepi za varstvo koristi otrok po Družinskem zakoniku, neodložljive naloge po Zakonu o preprečevanju nasilja v družini ter ostale naloge, kjer je nujna takojšnja zaščita osebe. Center za socialno delo Pomurje dela tudi izven delovnega časa s svojo interventno službo, ki je aktivirana samo na klic policije. Deluje tudi krizni center za mlade.

Na vseh organizacijskih enotah Centra za socialno delo Pomurje lahko prebivalci dobijo psihosocialno pomoč, ki obsega razbremenile pogovore, svetovanja, krepitev moči, opolnomočenje, zagovorništvo in pogovore, ki so usmerjeni v preprečevanje socialne izključenosti in lajšanju stisk uporabnikov.

Tako so dosegljivi preko telefona, preko e-pošte, preko mobilne številke pa je možna tudi videokomunikacija s pomočjo Vibera in Skypa, in sicer v poslovnem času v ponedeljek, torek in četrtek od 8.00 do 15.00, v sredo od 8.00 do 17.00 in v petek od 8.00 do 13.00.

Vsak dan med 13. in 15. uro smo preko telefona in videokomunikacije na razpolago tudi otrokom in mladostnikom, ki se zaradi nastale situacije srečujejo z različnimi vprašanji, dilemami in stiskami. Strokovnim delavcem lahko zaupajo svoje težave, jih prosijo za nasvet ali kakšne informacije.

Kontaktni podatki:

Kontaktni podatki CSD Pomurje

Z vami bodo iskali rešitve tako v osebnih kot tudi materialnih stiskah zaradi kriznih razmer.

V primeru, da pri sebi ali svojih bližnjih opažate znake povečane psihične stiske, se lahko obrnete tudi na psihosocialno podporo v ZD Murska Sobota v času epidemije, covid-19. V času epidemije so na voljo svetovalci - psihologi iz ZD Murska Sobota, za kratke razbremenilne pogovore preko telefona 041 396 192 ali po elektronski pošti: psiholog.covid19@zd-ms.si vsak delovni dan od 8.00 do 20.00.

Obiščite tudi spletno stran CSD Pomurje za več informacij.



Več v Kultura in izobraževanje