V DSO Ljutomer zabeležili še osem novih okužb, skupaj že 41

Okuženih je 38 stanovalcev in trije zaposleni. V četrtek so vzeli še 25 brisov, osem jih je bilo pozitivnih.

Prlekija-on.net, petek, 3. april 2020 ob 10:181
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

Število okuženih s koronavirusom v DSO Ljutomer še naprej raste. Pozno sinoči je bilo znano, da je bilo zabeleženih še dodatnih osem okužb, skupaj torej že 41. Okuženih je 38 stanovalcev in trije zaposleni. V četrtek so vzeli še 25 brisov.

Prvi dve okužbi sta pri stanovalcih bili sicer potrjeni v petek, nato pa je število hitro pričelo naraščati, ko so opravili vsak dan teste pri večjem številu stanovalcev. V nedeljo so nato zabeležili dodatne štiri, v ponedeljek je število naraslo že na 16, v torek na 22, v sredo na 33 in v četrtek na 41. V domu je sicer 90 zaposlenih in 152 stanovalcev.

Da bi preprečili širitev okužb med stanovalci, so v četrtek 15 zdravih stanovalcev preselili v glamping naselje Bioterme v Moravce v Slovenskih goricah. Selitev je potekala brez zapletov, varovance so preselili zaposleni DSO Ljutomer in ZD Ljutomer, v pripravljenosti so bili tudi pripadniki civilne zaščite in gasilci. V domu se je s tem sprostilo deset sob, po katerih bodo sedaj lahko razporedili stanovalce, ki ostajajo tam. Dom bodo razdelili tudi na tri izolirana območja, v prvem bodo zdravi, v drugem s sumom na okužbo, v tretjem pa oboleli stanovalci.

V četrtek se je sicer oglasila tudi Skupnost socialnih zavodov Slovenije, ki odločno nasprotuje premeščanju stanovalcev iz domov.

Zdrave stanovalce bodo preselili v glamping naselje Bioterme

Zdrave stanovalce bodo iz DSO Ljutomer preselili v glamping naselje Bioterme


Zdrave starejše naj bi preselili v teh dneh

Skupnost socialnih zavodov Slovenije odločno nasprotuje premeščanju stanovalcev iz domov




Več v Črna kronika