Občina Lenart bo zagotovila maske vsem občanom, šivata jih dve lenarški podjetji

Pripadniki civilne zaščite so do sedaj razdelili že več kot 3.000 pralnih mask in mask za enkratno uporabo

Prlekija-on.net, petek, 3. april 2020 ob 19:52
Tako maske šivajo v podjetju Lambo, Majda Markuš s. p.

Tako maske šivajo v podjetju Lambo, Majda Markuš s. p.

Občina Lenart se je z dvema lenarškima podjetjema dogovorila, da bodo sešili pralne zaščitne maske za občanke in občane Občine Lenart. V občini živi 8.500 prebivalcev v okrog 3.000 gospodinjstvih, kar predstavlja velik zalogaj za lenarško občino, saj se vsi srečujemo s pomanjkanjem zaščitnih sredstev. Pripadniki civilne zaščite so do sedaj razdelili že več kot 3.000 pralnih mask in mask za enkratno uporabo.

Pospešeno so jih začeli šivati v podjetju Lambo, Majda Markuš s. p. in pa v Babycentru v lasti Dušana Price, tako da bo občina lahko v naslednjem tednu zaščitne pralne maske zagotovila vsem občankam in občanom Občine Lenart. V drugem tednu še pričakujejo donacijo 1.000 mask iz Ljubljene, tako da računajo, da bodo do srede, četrtka razdelili dovolj mask.

"Pri razdeljevanju nam bodo pomagali svetnice in svetniki KS Lenart in KS Voličina ter občinski svetniki, kolikor jim bo čas dopuščal. Zaščitno masko bo možno dvigniti tudi osebno v občinski avli, tako da mislim, da bo za to zadoščeno v zadostni meri," je še povedal župan mag. Janez Kramberger.

Janez Kramberger:



Več v Kultura in izobraževanje