Prekmursko podjetje pričelo poskusno pridelovati zelenjavo

Ministrica dr. Aleksandra Pivec si je ogledala primer dobre prakse pridelave zelenjave v podjetju Ocean Orchids. Pridelava zelenjave je trenutno zelo iskana.

Prlekija-on.net, sobota, 4. april 2020 ob 11:51
Pridelava zelenjave je trenutno zelo iskana

Pridelava zelenjave je trenutno zelo iskana

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je v petek obiskala podjetje Ocean orhids, kjer so začeli poskusno pridelovati zelenjavo. Podjetje, katera osnova dejavnost je vzgoja orhidej, je v času epidemije COVID-19 zaradi težkih razmer začelo svojo dejavnost dopolnjevati s tistim, kar je v tem času zelo iskano - pridelavo zelenjave pridelane doma s preizkušeno tehnologijo.

Ministrica si je ogledala poskusno pridelavo zelenjave v podjetju Ocean Orchids, ki je svojo osnovno dejavnost prilagodilo trenutnim kriznim razmeram. Po besedah ministrice je ta hitra prilagoditev razmeram lahko zgled tudi drugim, kako v kriznih časih in sicer povečati samooskrbo v državi. To bo po njenih besedah z ukrepi pospeševala tudi vlada. Ministrica je po ogledu povedala, da je to uspešna praksa, ki se uveljavlja kot posledica krize, in da morajo biti naložbe v Sloveniji usmerjene predvsem na področja za večjo samooskrbo s hrano.

Ministrica je glede administrativnih težav, ki se pojavljajo ob tovrstnih poslovnih idejah dejala, da če gre za objekte, ki so namenjeni drugi pridelavi in jih lahko v najkrajšem času preusmerimo na pridelavo hrane, moramo prilagoditi vse postopke za postavitev tovrstnih kmetijskih objektov. Napovedala je še, da bo ministrstvo pripravilo akcijski načrt, s katerim bi v najkrajšem času pridelovalce spodbudili za čim večjo pridelavo, temu pa bodo prilagojeni tudi črpanje evropskih sredstev in postopke, ki morajo teči čim hitreje in brez administrativnih težav. Zato z ministrim za okolje in prostor že potekajo dogovori in aktivnosti, da se težave rešijo.

Ministrica Aleksandra Pivec je včeraj obiskala podjetje Ocean Orhids kjer so začeli poskusno pridelovati zelenjavo....

Objavil/a Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dne Sobota, 04. april 2020


Več v Gospodarstvo