Moški je bil nevaren sebi in okolici, imel je blodnje, oborožen pa je bil s pištolo

66-letnik se policistom ni upiral, zato so mu odvzeli in zasegli strelno orožje. Zaradi očitnih zdravstvenih težav so ga reševalci odpeljali v UKC Maribor.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. april 2020 ob 10:07
Policisti so mu zasegli orožje in strelivo, foto: PP Maribor II

Policisti so mu zasegli orožje in strelivo, foto: PP Maribor II

V petek, 3. aprila, so se policisti Policijske postaje Maribor II odzvali na klic svojcev, da ima duševne težave njihov družinski član, 66-letni moški. Sporočili so, da je nevaren sebi in okolici, saj je imel blodnje, oborožen pa je bil s pištolo. Grozil sicer ni nikomur.

Policisti so nemudoma intervenirali v zasebnem prostoru in opisanemu moškemu, ki se policistom ni upiral, odvzeli in zasegli strelno orožje. Zaradi očitnih zdravstvenih težav so ga reševalci odpeljali v UKC Maribor.

Policisti so od sodišča takoj pridobili odredbo za hišno preiskavo in jo še isti dan opravili v stanovanju, kjer opisani moški živi. Ob tem so našli in zasegli še več kosov strelnega orožja in streliva.

Zoper kršitelja bodo policisti PP Maribor II uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o orožju, zraven tega bodo na pristojno tožilstvo zoper njega podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.