Vsem občankam in občanom razdelili zaščitne maske

Razdelili so 4.500 mask občankam in občanom Občine Starše

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. april 2020 ob 16:23
Razdelili so 4.500 mask občankam in občanom Občine Starše

Razdelili so 4.500 mask občankam in občanom Občine Starše

Po podatkih poveljnika Civilne zaščite Starše Ivana Pavea so v soboto predstavniki krajevnih skupnosti razdelili zaščitne maske še preostalim občankam in občanom Občine Starše. Tako so v Občini Starše poskrbeli za zaščito vseh občank in občanov v občini. Od vseh razdeljenih mask so jih 2.700 sešile prostovoljke in prostovoljci v Občini Strarše. Ob tej priložnosti župan Občine Starše Bojan Kirbiš, ni skrival zadovoljstva in dodal: "Še enkrat se iz srca, v svojem imenu in imenu občank in občanov naše občine, iskreno zahvaljujem vsem, ki so pomagali pri izdelavi in razdeljevanju zaščitnih mask za večkratno uporabo. Ponovno smo dokazali, da skupaj zmoremo in želim si, da bo tako tudi po zaključku epidemije. Hvala vsem!"

Ob zaključku akcije je župan občine še povedal: "Kot župan Občine Starše sem pozitivno presenečen, kako znajo občanke in občani v najtežjih časih stopiti skupaj. Sedaj, v času epidemije so dokazali, da smo skupaj najboljši takrat, ko je najtežje. Hvala! Javno se zahvaljujem vsem, ki so nesebično stopili na pomoč soobčanom, se odpovedali svojemu prostemu času za nas, kar največ kar šteje. Srčna hvala torej vsem, ki ste prostovoljno sodelovali pri zaščitnih maskah, vsak na svoj način. Prepričan sem, da bomo skupaj premagali epidemijo!"

Deljenje mask v Staršah

Občina Starše bo brezplačno zagotovila 4.500 kosov zaščitnih mask


V akciji šivanja in razdeljevanja mask so sedelovali:

- krojenje mask: Irena Šerdoner (2.500 kos), Nataša Klasinc (200 kos - njeno blago).
- rezanje elastike: Jožica Kmetec, Teja Kmetec, Marjan Ščavničar, Slavica Mihajlović, Andreja Urbanija in Sandi Furek.
- šivanje mask: Jasmina Klasinc (100 kos), Dragica Klasinc (200 kos), Irena Kirbiš (200 kos), Majda Ledinek (300 kos), Ana Ponudič (250 kos), Nataša Klasinc (400 kos), Zinka Sagadin (300 kos), Ana Gojčič (150 kos), Zdenka Kerhe (50 kos), Marjeta Časek (125 kos), Irena Šerdoner (426 kos); delno šivanje: Sašo Jotanović (199 kos), dokončanje: Andreja Urbanija (91 kos) in Irena Šerdoner (108 kos).
- logistična podpora: Bojan Kirbiš, Ivan Paveo, Lidija Paveo, Janja Golob, Mojca Kacjan, Vida Golob, Vebija Idoski, Sanijela Idoska, Silva Kiseljak in Feliks Furek.

- Dostava mask do občank in občanov po vaseh, dostavljali so jih člani krajevnih skupnosti:
Krajevna skupnost Starše: Lidija in Zdenko Murko, Vida Golob in Vebija Idoski.
Krajevna skupnost Loka - Rošnja: Srečko Pušnik, Milena Geržina, Alojz Dvoršak, Martina Pušnik in Danica Pušnik.
Krajevna skupnost Zlatoličje: Sandi in Feliks Furek ter Andreja Urbanija.
Krajevna skupnost Prepolje: Jožica Kelc, Nada Teskač, Veronika Frangež, Marko Matić in Blaž Ekart.
Krajevna skupnost Marjeta - Trniče: Ivica Klasinc, Nataša Klasinc, Zlatko Nahberger in Anica Mlinarič.
Krajevna skupnost Brunšvik: Dušan Majcen.

Ob tem še se enkrat iz srca zahvaljujejo vsem, saj so razdelili 4.500 mask občankam in občanom Občine Starše.Več v Kultura in izobraževanje