Namesto baletnega droga v teh dneh kar domači stol

Tjaša je zaposlena na glasbeni šoli v Lendavi, kot učiteljica klasičnega baleta in plesne pripravnice, ki si nikoli ni predstavljala, da bo kdaj balet učila kar v domači dnevni sobi

Aleksandra Papež, torek, 14. april 2020 ob 21:13
Tjaša te tedne poučuje od doma

Tjaša te tedne poučuje od doma

Mlada baletka Tjaša Korenjak iz okolice Lenarta je domačo dnevno sobo zamenjala za baletno dvorano, v teh dneh namreč balet poučuje na daljavo, kar je brez neposrednega stika s plesalcem poseben izziv.

Tjaša Korenjak iz Selc v okolici Lenarta je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, s končano smerjo baleta na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor in dejavna mlada kulturnica v domačem kraju.

Tjaša je zaposlena na glasbeni šoli v Lendavi, kot učiteljica klasičnega baleta in plesne pripravnice, ki si nikoli ni predstavljala, da bo kdaj balet učila kar v domači dnevni sobi. »Poučevanje baleta preko spleta skušam izpeljati kolikor gre učinkovito, a je, brez neposrednega stika s plesalcem, kar težko. Izziv zame in za plesalce. Pošiljam jim video vaje za moč in gibčnost ter seveda glasbo koreografij, da ostanemo v kondiciji. To obdobje je enostavno treba sprejeti in iz njega izvleči kar največ.« pove Tjaša, ki je pohvalila učence, saj je to tudi zanje svojevrstna preizkušnja, da na ta način osvojijo prave korake.

Tudi ob službi zelo dejavna

Energična Štajerka je tudi ob službi sicer zelo dejavna. Z mladinsko gledališko skupino KTD Selce je nastopala v glasbeni komediji Zmenek, ki jo je posebej za skupino priredila Karin Petko in v lanskem letu v muzikalu Mamma mia po naše, iste avtorice, ki ji je Tjaša ob prepričljivo odigrani vlogi Sofije, priskočila na pomoč še s pripravo vseh koreografij v muzikalu. Tudi v teh dneh Tjaša in drugi mladi gledališčniki iz Selc ne počivajo, kujejo načrte za prihodnost in ustvarjajo preko spleta. Tako so razveselili svoje sledilce: 

Pozdrav iz karantene :)

Dragi naši :) Tudi mi smo se malce pozabavali s tehniko v času karantene. O:) Kar vam želimo sporočiti je, da vas pogrešamo in mislimo na vas! <3 Pazite nase, skrbite za osebno higieno in spoštujete navodila. Predvsem pa ostanite doma! ;) Upamo, da se kmalu vidimo! <3

Objavil/a Mladinska dramska skupina KTD Selce dne Ponedeljek, 06. april 2020

V kratkem času so se ji ponudile nove priložnosti

Leto 2020 pa se zanjo ni začelo najbolje, na več področjih so šle stvari v napačno smer. »Morala sem sprejeti, da zmeraj pa le ne gre vsega načrtovati vnaprej.« Nato pa so se ji v kratkem času ponudile nove priložnosti, med drugim tudi poučevanja klasičnega baleta, najprej na Ptuju, nato v Murski Soboti, Velenju in v Lendavi. »Tega ne doživiš vsak dan, več ponudb za zaposlitev. A ob ponudbi iz Lendave sem enostavno začutila, da je to to in tam se sedaj odlično počutim

Tik pred uvedbo ukrepov pa je sodelovala še pri snemanju videospota skupine Šesti metek iz Slovenske Bistrice, ki si ga lahko ogledate v spodnjem videu.

»Anžeta, člana skupine, poznam že dolgo. Ustvarili so novo skladbo, manjkal jim je še videospot, za katerega so iskali dekle, ki ji igra in ples nista tuji. Anže se je spomnil name, zato sem mu zelo hvaležna.« doda Korenjakova, ki je kljub precej natrpanemu urniku zelo rada tudi doma, s svojo družino, ki jo pri njenem ustvarjanju zelo podpira.

Načrtov za prihodnost ima veliko, majhnih in velikih, najbolj pa si želi, da bi ji bilo dano vse življenje ostati v krogih plesa, petja, dramske igre in dela z otroki. Za vse priložnosti in možnosti na tem področju doslej je neizmerno hvaležna.

»Vedno je potrebno verjeti v dobro in biti hvaležen za to, kar ti je dano.« sporoča Tjaša svojo motivacijsko misel, s katero se krepi tudi v teh dneh.

Foto: osebni arhiv



Več v Kultura in izobraževanje