Opolnoči razbila stekleno vitrino hladilnika in odtujila pijačo

Zjutraj pa so bili policisti obveščeni še o poškodbi/razbitju luči in vhodnih vrat gostinskega objekta v Ormožu

Prlekija-on.net, sreda, 15. april 2020 ob 20:32
Ugotovljeno je bilo, da sta neznana moška storila kaznivo dejanje, saj sta razbila stekleno vitrino hladilnika in odtujila pijačo

Ugotovljeno je bilo, da sta neznana moška storila kaznivo dejanje, saj sta razbila stekleno vitrino hladilnika in odtujila pijačo

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 10. aprila, ob 9:09 uri so bili v vednost obveščeni o poškodbi stekla na avtobusnem postajališču pri ormoški osnovni šoli.

Ob 12:55 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti, v kateri je bil udeležen voznik delovnega stroja. Vozniku je bil na kraju odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odkloni. Na kraju so bili tudi ormoški reševalci in gasilci. Voznik je bil pridržan na policijski postaji, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na krajevno pristojno sodišče.

Ob 14:23 uri so bili obveščeni o družinskem prepiru v okolici Velike Nedelje. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

Ob 19:08 uri so bili obveščeni o domnevni kršitvi vladnega odloka. Patrulja na kraju ni ugotovila elementov kršitve Odloka, je pa osebe opozorila po Zakonu o javnem redu.

Ugotovili pet kršitev odloka o prepovedi gibanja in zbiranja ljudi

V soboto, 11. aprila, so tekom dneva policisti izvajali kontrolo, ali občani spoštujejo določila Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin. Pri tem so skupaj ugotovili 5 kršitev, zaradi česar bo zoper kršitelje podan predlog drugemu prekrškovnemu organu - zdravstvenemu inšpektoratu.

Ob 14:16 uri so bili obveščeni o sumu vloma v poslovni objekt na območju mesta Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do tatvine, v objekt pa ni bilo vlomljeno. Nastala je manjša materialna škoda. Po zbranih obvestilih pa bodo podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

Ob 20.30 uri so prejeli prijavo o kršitvi javnega reda in miru tega dne ob 13.30 uri. Kršitelju, kateri je prijavitelja žalil in mu grozil s pretepom, bodo izdali plačilni nalog. Ob 00.16 uri so bili obveščeni, da sta v Ormožu dva neznanca razbijala steklenice. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana moška storila kaznivo dejanje, saj sta razbila stekleno vitrino hladilnika in odtujila pijačo.

Ob 00.28 uri so posredovali v Obrežu, kjer naj bi pokali s karbidom. Patrulja je v razgovoru s prijaviteljem ugotovila, da je trikrat počilo nekje v bližini njegove hiše, vendar ne ve, kdo bi pokal. Prav tako policisti niso v bližini opazili nikogar.

V nedeljo, 12. aprila, ob 8:34 uri so bili obveščeni o poškodbi/razbitju luči in vhodnih vrat gostinskega objekta v Ormožu. Evidentirali so kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Ob 17:40 uri so bili obveščeni o motečem pokanju s karbidom v Miklavžu pri Ormožu.

V ponedeljek, 13. aprila, ob 12.22 uri so dobili prijavo občana, da mu je neznanec preoral njivo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da njivo obdeluje več lastnikov, točna meja pa še ni razmejena s strani pristojnih služb.



Več v Črna kronika