Splošna knjižnica Ljutomer še ne odpira vrat

Kljub torkovi nenadni objavi, da se odpirajo slovenske knjižnice, Splošna knjižnica Ljutomer še te dni ne bo odprta

Prlekija-on.net, sreda, 29. april 2020 ob 09:16
Ljutomerska knjižnica bo odprta v začetku maja

Ljutomerska knjižnica bo odprta v začetku maja

V torek je vlada na dopisni seji sprejela spremembe Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, s katerimi se ponovno lahko opravljajo storitve nepremičninskega posredovanja, dimnikarske storitve, ponovno bodo odprte knjižnice, galerije in muzeji. Zaradi postopnega sproščanja ukrepov se s predlaganimi odlokom dopolnjuje izjeme, za katere ne velja prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev, pri katerih je ob upoštevanju navodil NIJZ možno zagotoviti minimalni stik med ponudnikom in potrošnikom ali je manjša možnost okužbe, ker se izvajajo na prostem izven zaprtih prostorov, kot so na primer odprte terase in vrtovi gostinskih lokalov.

So pa iz Splošne knjižnice Ljutomer sporočili, da se knjižnica v Ljutomeru še ne odpira. "Kljub včerajšnji (torek, 28.4.2020) nenadni objavi, da se odpirajo slovenske knjižnice, žal Splošna knjižnica Ljutomer jutri (sreda, 29.4.2020) še NE BO ODPRTA. Pripravljamo vse potrebno, da bo poskrbljeno za varnost uporabnikov in zaposlenih," so sporočili.

Knjižnica bo odprta v začetku maja. Podrobnejše informacije in natančnejša navodila o varnostnih ukrepih, odpiralnem času, poteku izposoje in vračilu gradiva še sledijo, še sporočajo.

V četrtek so nam sporočili, da knjižnico odpirajo v sredo, 6. maja ob 8.00 uri. Vse ostale informacije sledijo.

4. maja se odpirajo terase in vrtovi gostinskih lokalov

Odpirajo se knjižnice, galerije in muzeji, naslednji teden tudi terase gostinskih lokalov




Več v Kultura in izobraževanje