Drznemu 26-letniku zasegli drogo

Preprodajalec pobegnil s kraja in pri trčenju poškodoval dva policista

Prlekija-on.net, petek, 25. februar 2011 ob 09:46
Zasežena droga

Zasežena droga

Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota so pri operativnem delu pridobili informacijo, da se 26-letnik iz območja Ljubljane ukvarja s preprodajo prepovedane droge v Pomurju. Da bi potrdili sum, so policisti in kriminalisti na izvozu iz avtoceste v Murski Soboti zaustavljali osebni avtomobil, v katerem se je vozil 26-letnik. Osumljenec na znake policistov ni zaustavil avtomobila. Z nezmanjšano hitrostjo je s kraja pobegnil in pri tem poškodoval tri službena vozila policije, s katerimi so mu policisti zaprli pot. Pri trčenju sta bila lažje telesno poškodovana tudi dva policista.

Policisti in kriminalisti so pobeglemu osumljencu sledili. Ker je osumljenec sklepal, da zasledovalcem ne bo mogel pobegniti, je avtomobil zaustavil in stekel iz vozila. Med begom je odvrgel zavoj, v katerem so policisti našli 50 g prepovedane droge heroina in 10 g kokaina.

Pobeglega osumljenca so kmalu prijeli in mu odvzeli prostost. Na podlagi odredbe sodišča je bila opravljena tudi hišna preiskava in preiskava osebnega avtomobila, kjer je bila najdena manjša količina prepovedane droge heroina.
Osumljeni bi s prodajo zasežene droge zaslužil približno 5000 evrov.

Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po členu 186 KZ-1 in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po členu 229 KZ-1.


Več v Črna kronika