V DSO Ljutomer še ne bo obiskov

Malo verjetno je, da bi prve obiskovalce v DSO Ljutomer sprejeli že v prihodnjem tednu

Prlekija-on.net, nedelja, 3. maj 2020 ob 17:12
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je v četrtek pred prazniki sporočil, da lahko domovi za starejše svojcem oskrbovancev pod posebnimi pogoji znova omogočijo obiske. V domovih se tako pripravljajo na ponovno odpiranje, a so pri tem zelo previdni. V domu upokojencev v Šmarju pri Jelšah, ki je bil med glavnimi žarišči okužb z novim koronavirusom, bodo v ponedeljek začeli obiske, vendar le pod balkoni in na terasah, kjer bo zagotovljena varna razdalja med oskrbovanci in njihovimi svojci, je za STA pojasnila direktorica doma Gordana Drimel. Po njenih besedah bodo obiske znotraj stavbe dopustili šele takrat, ko se bo epidemiološko stanje v domu dovolj umirilo.

V občini Ljutomer je do danes bilo zabeleženih 129 okužb s koronavirusom

V Ljutomeru nove okužbe, tudi izven doma starejših


Iz DSO Ljutomer, ki je v zadnjih tednih eno največjih žarišč, so že pred prazniki sporočili, da preko praznikov varnih obiskov še ne bodo mogli organizirati. "Trudimo se, da bodo obiski tudi v našem domu čim prej možni. O možnosti in načinu izvedbe obiskov, vas bomo obvestili, ko bodo izdelani protokoli in natančna navodila zdravstvene stroke," so takrat sporočili. Za STA pa so v nedeljo potrdili, da v ponedeljek še ne bodo začeli obiskov. Kdaj naj bi se to vendarle zgodilo, za zdaj še ne vedo. Malo verjetno pa je, da bi prve obiskovalce sprejeli že v prihodnjem tednu. Podobna pojasnila so prišla tudi iz nekaterih drugih domov.

V ljutomerskem domu so sicer v četrtek odvzeli 30 brisov, pozitivna na novi koronavirus sta bila dva oskrbovanca. Skupno število okuženih je 126, od tega 91 oskrbovancev, 24 zaposlenih in 11 zunanjih zaposlenih. V četrtek je ozdravelo pet oskrbovancev in trije zaposleni. Skupno število ozdravelih je 71, od tega 45 oskrbovancev in 26 zaposlenih.

DSO Ljutomer

Stanovalci iz Bioterm so se vrnili, trenutno je v DSO Ljutomer še 27 okuženih




Več v Gospodarstvo