Nekatere trgovine od ponedeljka spet odprte do 21. ure

Z jutrišnjim dnem, 4. majem, nekatere trgovine prehajajo nazaj na običajne delovne čase, kot so bili določeni pred izbruhom koronavirusa

Prlekija-on.net, nedelja, 3. maj 2020 ob 20:22
Nekatere trgovske verige prehajajo nazaj na običajne delovne čase, razen ob nedeljah

Nekatere trgovske verige prehajajo nazaj na običajne delovne čase, razen ob nedeljah

Kmalu po razglasitvi epidemije COVID-19 so vse trgovine prilagodile svoje delovne čase. Trgovine so delovne čase skrajšale, ob nedeljah pa so bile tudi vse zaprte, razen izjem in dežurnih trgovin. Trgovine so bile izjemoma odprte to nedeljo po praznikih, z jutrišnjim dnem, 4. majem, pa nekatere trgovine prehajajo nazaj na običajne delovne čase, kot so bili določeni pred krajšanjem.

Iz Lidla so tako sporočili, da bodo od ponedeljka, 4. maja, vse njihove trgovine vrata odprle ob 8. uri, odprte pa bodo do 20. oz. do 21. ure - tako kot pred izbruhom koronavirusa in nastopom epidemije. Ob nedeljah pa ostajajo njihove trgovine do preklica še naprej zaprte.

Ob tem pa še je vedno potrebno upoštevati vsa navodila in priporočila, med drugim, da ostali kupci, razen ranljivih skupin, nakupa ne morejo opravljati med 8. in 10. uro. Upoštevati je potrebno tudi, da se mora pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju, kjer se izvajajo z odlokom dovoljene storitve, upoštevati ohranjanje varne razdalje do drugih oseb, obvezna je uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok. Razkužila mora zagotoviti ponudnik storitev.

OBVESTILO O SPREMEMBI DELOVNEGA ČASA Naše trgovine, ki so pred izbruhom koronavirusa obratovale do 21. ure, bodo od...

Objavil/a Lidl Slovenija dne Nedelja, 03. maj 2020


Več v Gospodarstvo