Mladoletnik brez vozniškega dovoljenja na mopedu vozil svojo mamo, ki ni uporabljala čelade

Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, zoper starša pa je bil izdan plačilni nalog zaradi neuporabe čelade in opustitve dolžne skrbi nad mladoletnim sinom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. maj 2020 ob 14:10
Mladoletnik je moped vozil brez vozniškega dovoljenja

Mladoletnik je moped vozil brez vozniškega dovoljenja

Včeraj, malo po 17. uri so policisti Postaje prometne policije Murska Sobota med kontrolo cestnega prometa v Moravskih Toplicah zaustavili voznika mopeda. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da mlajši mladoletnik za vožnjo motornega vozila - mopeda ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja in, da je potnica na motornem vozilu bila njegova mama, katera med vožnjo ni uporabljala predpisane homologirane motoristične čelade. Motorno vozilo je bilo zaseženo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, zoper starša pa je bil izdan plačilni nalog zaradi neuporabe čelade in opustitve dolžne skrbi nad mladoletnim sinom.

"Vsekakor imajo pri zagotavljanju varnosti mladoletnih voznikov motornih koles in koles z motorjem veliko vlogo tudi starši. Otrokom bodite vzgled in jim dovolite voziti motorno kolo le takrat, ko le-ti imajo veljavno vozniško dovoljenje ustrezne kategorije. Starši poskrbite, da bodo otroci vozili le tehnično brezhibno vozilo in uporabljali ustrezno zaščitno opremo," so ob tem še sporočili iz PU Murska Sobota.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25