Sredi junija vrata zapira deset NLB poslovalnic, tudi v Radencih

Ob skorajšnjem zaključku epidemije so znova odprli nekaj NLB poslovalnic, ki so bile zadnje tedne zaprte, s 15. junijem pa bo svoja vrata zaprlo deset poslovalnic

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. maj 2020 ob 19:02
NLB zapira deset poslovalnic

NLB zapira deset poslovalnic

Kot sporočajo iz NLB, že dalj časa opažajo, da se uporabniške navade strank spreminjajo. Stranke vse pogosteje uporabljajo digitalne načine poslovanja, saj so enostavni in priročni ter na voljo kjer koli in kadar koli, v zadnjih mesecih zaostrenih zdravstvenih okoliščin pa se je pokazalo, da so tudi s tega stališča veliko bolj varni in so zato dodatno pridobili na priljubljenosti.

"Te spremenjene navade bodo prav gotovo tudi v prihodnje bistveno vplivale na obisk naših poslovalnic, zato smo se na podlagi analize ključnih kriterijev, kot so rentabilnost, potencial za širitev in geografska umeščenost, ter predvidenih razmer na trgu odločili, da nadaljujemo z optimizacijo naše poslovne mreže. S 15. junijem bo tako svoja vrata zaprlo deset poslovalnic, in sicer poslovalnice Bled, Lucija, Mislinja, Poljanska, Radenci, Semič, Senovo, Stari trg, Šentvid in Tržaška," sporočajo iz NLB.

Bankomati ob enotah, ki se zapirajo, ostajajo

Svoje stranke o spremembi že obveščajo, poskrbeli bodo tudi za prenos poslovanja v drugo, njim najbližjo enoto, lahko pa jo bodo izbrale tudi same. "Prenos poslovanja ne bo prinesel nobenih dodatnih stroškov, prav tako se zaradi tega ne bodo spremenile njihove pogodbe ali storitve, enake pa ostajajo tudi številke računov in plačilnih kartic. Bankomati ob enotah, ki se zapirajo, ostajajo na sedanji lokaciji, tako da bodo lahko stranke dvig gotovine in nekatere druge preprostejše storitve, ki jih omogoča, opravljale tudi v prihodnje," zagotavljajo pri NLB.

Poleg tega lahko stranke, ki bi imele zaradi prenosa poslovanja na drugo lokacijo težave z dostopom (zlasti starejše), na domu obišče tudi njihova ekipa mobilnih bančnikov, do konca leta pa jih bo lahko na različnih lokacijah, kjer njihovih poslovalnic ni, obiskala tudi NLB mobilna poslovalnica. Ta bo kraje po Sloveniji obiskovala po vnaprej določenem urniku, stranke pa bodo lahko v njej opravile bančne opravke ali dobile kakovosten finančni nasvet. Ob tem bodo tako svoje stranke kot lokalne skupnost o vseh podrobnostih sproti obveščali.

Svetujejo, da za opravljanje bančnih storitev raje uporabite spletno, mobilno ali telefonsko banko

"Sicer pa tudi v luči zdravstvenih okoliščin strankam še vedno svetujemo, da za opravljanje bančnih storitev raje uporabijo spletno, mobilno ali telefonsko banko, kadar koli pa se lahko po pomoč ali nasvet obrnejo tudi na naše strokovnjake iz NLB Kontaktnega centra. Ti so jim namreč na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu, in sicer prek telefona 01 477 2000, spletnega klepeta in video klica, prek katerega lahko stranke opravijo tudi veliko bančnih opravil, ne da bi za to morale obiskati poslovalnico. Na drugi strani ekrana jim namreč svetuje bančnik z imenom in obrazom, ki jim pomaga na enak način, kot za bančnim okencem," še ob tem sporočajo iz NLB.

Znova odprli nekaj NLB poslovalnic

Ob skorajšnjem zaključku epidemije bolezni COVID-19 pa so znova odprli nekaj NLB poslovalnic, ki so bile zadnje tedne zaprte in v tako imenovani rezervi, in sicer poslovalnice Ajdovščina, Bratovševa ploščad, Brod, Grič - Krško, Kamnik, Ljubno ob Savinji, Muta, Rogašovci, Slovenska Bistrica, Škofja Loka, Trzin in Vir. Prav tako bodo v začetku junija, ko bo zaključena prenova, znova odprli tudi poslovalnico Tavčarjeva v Ljubljani.

V vseh poslovalnicah pa še naprej naprej veljajo nekateri preventivni zdravstveni ukrepi.Več v Gospodarstvo