Maribor od danes uradno občina brez Covid-19

Minilo je namreč 28 dni, ko med prebivalci Maribora ni bilo potrjene nove okužbe z virusom SARS-CoV-2. To obdobje pa predstavlja dvakratno inkubacijsko dobo tega novega virusa.

Prlekija-on.net, četrtek, 28. maj 2020 ob 10:26
Maribor

Maribor

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je sporočil, da je Maribor od danes uradno območje brez okužbe Covid-19. Minilo je namreč 28 dni, ko med prebivalci Maribora ni bilo potrjene nove okužbe z virusom SARS-CoV-2. Zadnjo so ugotovili v četrtek, 30. aprila. Obdobje 28-ih dni predstavlja dvakratno inkubacijsko dobo tega novega virusa. Če v tem času ni novih primerov, to po zdravstveni definiciji pomeni, da je to območje brez okužbe, so sporočili.

Ne glede na to, pa še vedno veljajo vsi ukrepi za zajezitev širjenja okužbe, ki so sprejeti na državi ravni, v prvi vrsti dosledna higiena rok in varnostna razdalja 1,5 metra.

Več v nagovoru župana Saše Arsenoviča Mariborčanom.

Maribor od danes uradno občina brez Covid-19

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič z veseljem sporoča, da je Maribor od danes uradno območje brez okužbe Covid-19! Minilo je 28 dni, ko med prebivalci Maribora ni bilo potrjene nove okužbe z virusom SARS-CoV-2. Zadnjo smo ugotovili v četrtek, 30. aprila. Obdobje 28-ih dni predstavlja dvakratno inkubacijsko dobo tega novega virusa. Če v tem času ni novih primerov, to po zdravstveni definiciji pomeni, da je to območje brez okužbe. Ne glede na to še vedno veljajo vsi ukrepi za zajezitev širjenja okužbe, ki so sprejeti na državi ravni, v prvi vrsti dosledna higiena rok in varnostna razdalja 1,5 metra. Bravo, Maribor! Več v nagovoru župana Saše Arsenoviča Mariborčanom.

Objavil/a Mestna občina Maribor dne Sreda, 27. maj 2020


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo