Dejan Židan odstopil z mesta predsednika stranke SD, vodenje prevzela Tanja Fajon

Vodenje stranke je prevzela evropska poslanka in podpredsednica SD Tanja Fajon

Prlekija-on.net, četrtek, 28. maj 2020 ob 11:48
Dejan Židan

Dejan Židan

Mag. Dejan Židan odstopa z mesta predsednika SD, je stranka objavila na Twitterju. Ob tem so zapisali, da je Židan stranko vodil šest let. Vodenje stranke je prevzela evropska poslanka in podpredsednica SD Tanja Fajon.

Predsedstvo Socialnih demokratov je za novo voditeljico Socialnih demokratov soglasno potrdilo Tanjo Fajon, evropsko poslanko in dosedanjo podpredsednico stranke.

"Verjamem, da je lahko drugače. Če bomo delali, mislili, sodelovali, sobivali in živeli drugače," so bile prve besede Fajonove, potem ko jo je predsedstvo stranke soglasno potrdilo za novo voditeljico. Že pred tem sta jo enotno podprli poslanska skupina in ožje vodstvo stranke.

Židan bo nadaljeval svoje poslansko delo, posvetiti pa se namerava predvsem zelenim temam, s katerimi se je veliko ukvarjal tudi v času, ko je vodil Državni zbor.

Izjava po seji Predsedstva SD ob dnevu stranke Socialnih demokratov. Na današnji dan, 28. maja 2014, je mag. Dejan Židan prevzel vodenje Socialnih demokratov. Po 6 letih je Dejan Židan predsedstvo obvestil, da odstopa z mesta predsednika stranke Socialnih demokratov.

Objavil/a Socialni demokrati (SD) dne Četrtek, 28. maj 2020


Več v Politika