Zadruga Ljutomer: Vzpostavitev in razvoj zadruge ter zadružno upravljanje

Tokratnega srečanja se je udeležilo nekaj manj kot 20 ponudnikov in zainteresiranih za sodelovanje, ki so prisluhnili dr. Karolini Babič iz Združenja CAAP so. p.

Prlekija-on.net, četrtek, 4. junij 2020 ob 12:11
Vzpostavitev in razvoj zadruge ter zadružno upravljanje

Vzpostavitev in razvoj zadruge ter zadružno upravljanje

V Zadružnem domu na Cvenu je v ponedeljek, 1. junija, potekalo tretje strokovno srečanje v okviru projekta Zadruga Ljutomer. Z omenjenim projektom je Občina Ljutomer uspešno kandidirala na 3. Javnem pozivu LAS Prlekija in si tako zagotovila za 70-odstotkov sofinanciranja upravičenih stroškov projekta. V okviru projekta Zadruga Ljutomer se želi v prihodnje omogočiti združevanje ponudbe v enoten tržni nastop, vzpostavila se bo turistična info točka, uredila pa se bo tudi trgovina, kjer bo združena vsa lokalna ponudba.

Povezovanje ponudnikov na področju lokalne hrane in turizma ter razvoj integralnih turističnih produktov

Zadruga Ljutomer: Povezovanje ponudnikov na področju lokalne hrane in turizma ter razvoj integralnih turističnih produktov


Tokratnega srečanja se je udeležilo nekaj manj kot 20 ponudnikov in zainteresiranih za sodelovanje, ki so prisluhnili dr. Karolini Babič iz Združenja CAAP so. p. Babičeva je govorila o vzpostavitvi in razvoju zadruge ter zadružnem upravljanju. "Zadruga je v lasti in v upravljanju članov ter služi potrebam članov. Člani so tudi odgovorni za zadrugo," je uvodoma dejala Babičeva, ki je v nadaljevanju srečanja spregovorila o postopkih ustanovitve zadruge. Poudarila je, da si morajo člani zadruge pred samo ustanovitvijo spisati zadružna pravila, ki so temeljni akt, v nadaljevanju pa na ustanovnem občnem zboru imenovati člane v upravni in nadzorni odbor.

Na zadnjih dveh srečanjih, ki bosta potekali 8. in 15. junija na temi Razvoj zadružnega Kanvas poslovnega sistema in Digitalna orodja za podporo zadružnemu povezovanju ponudnikov lokalne hrane in turističnih storitev, bo potekala tudi potrditev zadružnih pravil in ustanovitev zadruge.

Operacija je sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Programa razvoja podeželja RS/CLLD.

Usposabljanje o zadružnem povezovanju za zadružnike - ponudnike

Zadruga Ljutomer: Usposabljanje o zadružnem povezovanju za zadružnike – ponudnike




Več v Gospodarstvo