OŠ Ivanjkovci osvojili prvo mesto za teden kolesarjenja in ozaveščanje o pomenu trajnostne mobilnosti

Z najvišjim številom pridobljenih točk v sklopu razpisa A, namenjenega učencem, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, se lahko pohvalijo učenci OŠ Tišina, ki prejme denarno nagrado v višini 1000 € in kolesarske čelade za vse učence.

Prlekija-on.net, torek, 16. junij 2020 ob 16:54

Kljub oteženi situaciji v zadnjih mesecih so slovenski osnovnošolci pridobivali nova znanja na daljavo, več kot 10 tisoč otrok iz preko 120 slovenskih šol pa je sodelovalo tudi pri zanimivih in poučnih nalogah programa Varno na kolesu. Učenci so spoznavali pomen varnosti v prometu in se z domiselnimi izdelki potegovali za privlačne nagrade. Glavne nagrade v okviru razpisanih nalog so osvojile OŠ Tišina, OŠ Bršljin in OŠ Jurija Vege Moravče, uspešne pa so bile tudi OŠ Olge Meglič, OŠ Selnica ob Dravi in OŠ Ivanjkovci.

Z najvišjim številom pridobljenih točk v sklopu razpisa A, namenjenega učencem, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, se lahko pohvalijo učenci OŠ Tišina, ki prejme denarno nagrado v višini 1000 € in kolesarske čelade za vse učence.

Pogovor med Tanjo Medved, vodjo projekta Varno na kolesu, in Jankom Duričem, ravnateljem OŠ Tišina:

OŠ Ivanjkovci organizirali teden kolesarjenja v šolo in celo leto aktivno ozaveščali o pomenu trajnostne mobilnosti

V sklopu nalog razpisa B, ki je namenjen učencem od 1. do 9. razreda, so učenci svoje znanje o varnosti v prometu uporabili tudi v praksi, in sicer na kolesarskih športnih dnevih ali med zbiranjem prekolesarjenih kilometrov za svojo šolo. Pri slednji nalogi se je najbolje odrezala OŠ Selnica ob Dravi, kjer je 113 učencev od oktobra do aprila prevozilo 85.726 kilometrov. Za izvedbo športnega dneva na kolesu, ki prav tako spada med naloge razpisa B, pa se je na prvo mesto uvrstila OŠ Ivanjkovci, kjer so jeseni organizirali teden kolesarjenja v šolo in med celim letom aktivno ozaveščali o pomenu trajnostne mobilnosti.

Pogovor med Tanjo Medved, vodjo projekta Varno na kolesu, in Nado Pignar, ravnateljico OŠ Ivanjkovci:

Odlično se je odrezala tudi OŠ Olge Meglič, saj je sodelovala v obeh razpisih in osvojila drugo mesto tako v sklopu razpisa B kot A+B. V sklopu razpisanih nalog so učenci pripravili zanimiv in kreativen predlog kolesarskega izleta po najstarejšem slovenskem mestu, ki se je prav tako uvrstil na drugo mesto.



Več v Kultura in izobraževanje