58. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA letos bo

Sejem bo v Gornji Radgoni potekal v predvidenem terminu od 22. do 27. avgusta 2020

Prlekija-on.net, četrtek, 18. junij 2020 ob 08:29
Sejem AGRA

Sejem AGRA

Prva skrb Pomurskega sejma je zdravje razstavljavcev in obiskovalcev, zato upoštevajo vsa navodila pristojnih institucij in budno spremljajo dogajanje in informacije v zvezi z zdravstveno situacijo. Hkrati pa si prizadevajo za varno vračanje v novo normalnost, ki bo zagotovila čim prejšnji ponovni zagon gospodarstva, rast obsega zaposlenosti, dobro preskrbo in splošno blagostanje.

Ukrepi v zvezi s sejemsko dejavnostjo se sproščajo tudi v drugih državah. To je dodatni razlog, da o poletnih in jesenskih sejmih v Gornji Radgoni razmišljajo optimistično.

Skladno s priporočili pripravili natančen načrt sejma AGRA

"Spodbudno mnenje smo dobili s strani Ministrstva za notranje zadeve ter s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje. MNZ ocenjuje, da omejitveni ukrepi na področju zbiranja ljudi ter ponujanja blaga in storitev dopuščajo organizacijo poslovnih dogodkov, kot je sejem AGRA. Pri tem moramo zagotoviti spoštovanje navodil in priporočil NIJZ o izvajanju zaščitnih ukrepov. Inštitut za javno zdravje je tudi že pojasnil, katera so navodila, ki jih je potrebno upoštevati," so sporočili iz Pomurskega sejma ter dodali, da so skladno s priporočili pripravili natančen načrt sejma AGRA, ki upošteva vse potrebne ukrepe in navodila za varovanje zdravja udeležencev sejma.

Javnost tako z veseljem obveščajo, da bo 58. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA potekal v Gornji Radgoni v predvidenem terminu od 22. do 27. avgusta 2020. Pospešeno ga pripravljajo v vseh segmentih, ki so pomembni za normalno delovanje kmetijstva in živilstva in z njimi povezanih dejavnosti. v obdobju po pandemiji.

V primeru poslabšanje situacije, vračilo stroškov

"Hkrati seveda upoštevamo tudi višjo silo, možnost, da se epidemiološka situacija nepričakovano poslabša in Vlada RS sprejme nove omejitvene ukrepe. Zaradi navedenega smo se odločili, da bo Pomurski sejem v primeru nenadne odpovedi sejma zaradi višje sile, kot je razglasitev epidemije, zagotovil prijavljenim razstavljavcem vračilo plačanih stroškov najema sejemskega razstavnega prostora v skladu s pogoji razstavljanja, ki se nanašajo na primer višje sile," so še sporočili ter dodali, da so prepričani, da bo kljub ukrepom za varovanje zdravja razstavljavcev, obiskovalcev in drugega osebja sejem AGRA izpolnil najpomembnejša pričakovanja vseh udeležencev, poslovne, strokovne in širše javnosti.