Ljutomerski čebelarji na pikniku

Več kot 30 članov se je zbralo v Ilovcih, v osrčju urejenih nasadov vinske trte

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. junij 2020 ob 22:13
Piknik ČD Ljutomer

Piknik ČD Ljutomer

Tudi čebelarji Čebelarskega društva Ljutomer so izkoristili predah v omejevalnih ukrepih za preprečevanje širitve nadležnega virusa in v soboto 20. junija organizirali piknik. Žal pa vreme ni bilo najbolj naklonjeno veselemu druženju. Več kot 30 članov se je zbralo na parceli člana Branka Magdiča v Ilovcih, v osrčju urejenih nasadov vinske trte. Nov predsednik in nov član društva, sta prevzela v roke pripravo obilne in nadvse okusne hrane na roštiljih, ženski del pa je pripravil priloge in prostor za pojedino in pijačo.

Dobre volje ni manjkalo, stekel pa je tudi resen in manj resen pogovor o vseh mogočih temah ,tudi čebelarskih seveda. Pogled na griče polne nasadov trt in dreves je napolnil dušo vseh prisotnih. Ugotavljalo pa se je, da je tu pravi raj za čebele, saj je okoli vse polno medovitih dreves: akacije, lipe, divje češnje, kostanja, .... in za razliko od pogojev v ravnici, je tu gori za pričakovati dobro medeno bero. Prijetno popoldne je popestrilo obiranje sladkih divjih češenj. Nekaj jih je sicer končalo v želodcih, nekaj pa jih bo zaključilo v žganjici in drugo leto bo na razpolago dober domači liker.

Z mrakom pa je prišel tudi čas razhoda in pospravljanja. Vsi pa upajo, da bodo pogoji čebelarstva v prihodnje boljši, tako po vprašanju klime, kot družbe kot celote. Do prihodnjega srečanja pa velja čebelarski pozdrav: NAJ MEDI!

J.G.



Več v Družabno